Riven: klassiek avonturenspel nu ook voor iPad verkrijgbaar

· Bastiaan Vroegop

Het klassieke avonturenspel Riven is vandaag voor de iPad uitgekomen. Het betreft hier niet een volledige remake, zoals bij Myst afgelopen jaar het geval is, maar een ietwat opgevijzelde port van het origineel. Dat wil zeggen: het spel zit structureel nog identiek in elkaar, maar de afbeeldingen waar het verhaal mee wordt verteld zijn van de hoogst mogelijke resolutie. Ook de interface en geluidseffecten zijn in deze nieuwe versie van het spel opgepoetst.

Myst en Riven waren voor hun tijd bijzonder: beide games gaven je het idee een 3D-spel te spelen, terwijl 3D nog maar zelden in spellen werd gebruikt. In de praktijk keek je naar een hoop stilstaande afbeeldingen waar je op kon klikken om naar een ander gedeelde van de spelomgeving te lopen. Je zwierf rond op een mysterieus eiland, waarop je door puzzels op te lossen steeds meer te weten kwam over de vorige bewoners.

Er was al een tijdje een iOS-versie van Riven beschikbaar, maar deze was bedoeld voor de iPhone en iPod touch. Daarnaast was dit een regelrechte overzetting van het origineel, die niet de poetsbeurt had gekregen waar deze nieuwe versie wel van genoot.

Downloaden: Riven for iPad (€5,49, iPad, iOS 4.3+)

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!