Risk komt binnenkort naar de iPhone

· Erik Welleweerd

Een potje Risk met een stel vrienden of familieleden op een regenachtige avond is eigenlijk altijd een succesverhaal. Wie niet genoeg kan krijgen van het spelletje kan binnenkort zijn hart ophalen met de iPhone-versie van Risk. EA heeft zojuist bekend gemaakt dat het spel deze zomer in de App Store zal verschijnen.

Het spel zal ontwikkeld en uitgegeven worden door Electronic Arts en bevat de klassieke Risk-versie, zoals we die allemaal kennen. Je zult het spel kunnen spelen tegen maximaal zes computergestuurde tegenstanders, vier vrienden via Wi-Fi of zes vrienden door je iPhone door te geven (‘Pass ’n Play’). Vooralsnog lijkt het erop dat het niet mogelijk is om via internet een potje te spelen. Wat het spel gaat kosten is ook nog niet bekend.

Risk is een gezelschapsspel dat in 1959 zijn intrede deed en sindsdien tot de succesvolste bordspellen ooit behoort. Anno 2010 zijn er al tientallen variaties op het spel verschenen, waaronder een Star Wars-editie en een Lord of the Rings-variant. Het is ook niet de eerste keer dat Risk op een spelcomputer verschijnt; in de loop der jaren zijn er tientallen versies op bijna elk denkbaar platform verschenen. Voor de iPhone was er eerder al Lux Touch (gratis).

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Erik Welleweerd (23) studeert Nieuwe Media in Utrecht en is dol op het spelen van videogames. Het is ook niet verwonderlijk dat Erik daarom dagelijks de iPhone game-update verzorgt. Hij is altijd al geïnteresseerd geweest in het spelen van games op handheldsystemen en met de komst van de iPhone is dit alleen maar erger geworden. Verder schrijft Erik ook nog voor de culturele jongerenwebsite Deadline.nl, levert hij af en toe teksten voor de kritische videogamewebsite Bashers.nl en verschijnen er op de blog Bureauvoorgamers.nl ook met enige regelmaat teksten van Erik's hand.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.