Risk komt binnenkort naar de iPhone

·

Een potje Risk met een stel vrienden of familieleden op een regenachtige avond is eigenlijk altijd een succesverhaal. Wie niet genoeg kan krijgen van het spelletje kan binnenkort zijn hart ophalen met de iPhone-versie van Risk. EA heeft zojuist bekend gemaakt dat het spel deze zomer in de App Store zal verschijnen.

Het spel zal ontwikkeld en uitgegeven worden door Electronic Arts en bevat de klassieke Risk-versie, zoals we die allemaal kennen. Je zult het spel kunnen spelen tegen maximaal zes computergestuurde tegenstanders, vier vrienden via Wi-Fi of zes vrienden door je iPhone door te geven (‘Pass ‘n Play’). Vooralsnog lijkt het erop dat het niet mogelijk is om via internet een potje te spelen. Wat het spel gaat kosten is ook nog niet bekend.

Risk is een gezelschapsspel dat in 1959 zijn intrede deed en sindsdien tot de succesvolste bordspellen ooit behoort. Anno 2010 zijn er al tientallen variaties op het spel verschenen, waaronder een Star Wars-editie en een Lord of the Rings-variant. Het is ook niet de eerste keer dat Risk op een spelcomputer verschijnt; in de loop der jaren zijn er tientallen versies op bijna elk denkbaar platform verschenen. Voor de iPhone was er eerder al Lux Touch (gratis).

door Erik Welleweerd

Erik Welleweerd (23) studeert Nieuwe Media in Utrecht en is dol op het spelen van videogames. Het is ook niet verwonderlijk dat Erik daarom dagelijks de iPhone game-update verzorgt. Hij is altijd al geïnteresseerd geweest in het spelen van games op handheldsystemen en met de komst van de iPhone is dit alleen maar erger geworden. Verder schrijft Erik ook nog voor de culturele jongerenwebsite Deadline.nl, levert hij af en toe teksten voor de kritische videogamewebsite Bashers.nl en verschijnen er op de blog Bureauvoorgamers.nl ook met enige regelmaat teksten van Erik's hand.

17 reacties

 1. door Zoef de Haas

  Ik vermaak me nog altijd meesterlijk met Lux (gratis), maar ik mis daar wel een aantal mogelijkheden en ben dan ook erg nieuwsgierig! Laat die verslaving maar komen….

  Beantwoorden Quote

 2. door TH

  Dan ga ik nu als een haas Lux downloaden. Bedankt voor de tip. Al lijkt Risk me ook het proberen waard.

  Beantwoorden Quote

 3. door Henry

  Yeah! Laat maar kome!! Hoop niet al te duur…

  Beantwoorden Quote

 4. door BillSplate

  Dat is mooi om te horen dat Risk zal komen. Erg leuk spelletje is dit!

  Beantwoorden Quote

 5. door St.Jimmy

  Tja, zal door EA gelanceerd worden en dus reken ik op 3 euro voor het spel. Voor dat bedrag moet de gameplay enorm goed zijn, en zullen ze zowel de oude als de nieuwe versies moeten aanbieden.

  Want de nieuwe versie is gewoon een drama, als je het oude spel gewend bent.

  Beantwoorden Quote

 6. door edo

  Heb erg veel verloren tijd in Lux zitten. Lux Deluxe is ook echt zeer de moeite waard. Ben dan ook erg benieuwd naar Risk. Ze zouden ook een variant moeten bedenken dat je jouw beurt kan versturen zonder dat de ander het spel actief heeft. Met een pushbericht weet je dan weer dat je aan de beurt bent.

  Beantwoorden Quote

 7. door Frans

  Ik ben verslaafd aan Lux DLX. Zoals vroeger aan het Risk bordspel. Vraag me af of Risk op de iPhone Lux kan overtreffen.

  Beantwoorden Quote

 8. door stijg

  Okay mijn vriend was anti-iphone tot er een Catan spel uitkwam. Hopen dat deze gauw uitkomt, dan kan mijn vriend zich weer vermaken! :-)

  Beantwoorden Quote

 9. door Jeroenit

  ik mag toch hopen dat ze hem ook voor de Ipad uitbrengen, juist dit soort spellen zijn beter te spelen op een groter scherm

  Beantwoorden Quote

 10. door jeroen witters

  Geloof het of niet, maar ik ben op dit moment risk aant spelen, ideaal zo

  Beantwoorden Quote

 11. door Lukas

  Lux deluxe is nog altijd een van mijn favoriete iPhone games.

  Beantwoorden Quote

 12. door Matthijs

  Gelukkig! Risk, de klassieke versie. Die nieuwe versie zuigt echt ontzettend. Die is na een half keer spelen zo de prullenbak ingegaan. Hoop dat ze de klassieke versie ook weer als bordspel gaan verkopen…

  Beantwoorden Quote

 13. door Arnoud

  Helaas niet de classic versie (zie screenshots op toucharcade). Er zou in eerste instantie ook geen iPad versie komen. Gemiste kansen! Ik was erg enthousiast bij dit nieuws, maar op basis van de screenshots kan ik zeggen dat ik hem alleen download als ie gratis is (niet dus)..

  Beantwoorden Quote

 14. door wouter

  De eerste screenshots zien er echt vreselijk uit. Lelijk (kwestie van smaak natuurlijk) en suggereren UI dat in de weg zit, met lang wachten op overbodige dobbelsteenanimaties enzo.
  Ik hou het toch maar op mn favo Lux. Recht toe, recht aan spelen, clean interface zonder overbodige splash screens enzo.

  Beantwoorden Quote

 15. door PeerSientje

  Conquest heb ik al een tijdje en bevalt prima(daarvoor de gratis lite-versie, maar die lijkt verdwenen).
  Zowel enigszins klassiek als de varianten.
  Indien er een risk komt die via internet multiplayer is, ga ik ervoor.

  Beantwoorden Quote

 16. ben zeer zeker blij met Lux, handig in gebruik. leuk spel en werkt snel ;)

  Beantwoorden Quote

 17. door Mark

  Dat heb ik al 3 jaar op mijn iPod Touch namelijk Quqest ofzo, veel beter als het genoemde spel in dit stukje .

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.