Rise 2.0: stijlvolle iPhone-wekker krijgt grote update

·

rise iphone appDe om zijn simplistische stijl bejubelde wekker-app Rise Alarm Clock is nu iets langer dan een maand uit en de ontwikkelaars ervan liggen sindsdien allerminst te dutten. Inmiddels is alweer de derde update van de app uitgebracht: Rise 2.0. Die heeft veel gebruikersfeedback heeft verwerkt in de applicatie. Zo staat de klok groter in beeld, kan je audio in de achtergrond afspelen nadat je de wekker hebt gezet en kan je Rise in horizontale stand gebruiken om de aftellende tijd naar de wekker groot in beeld te zien.

In Rise 2.0 mag je zelf aangeven wanneer de volgende snooze van toepassing is: over vijf minuten of meer? De app houdt daarbij vast aan intervallen van vijf minuten die de app ook hanteert bij het zetten van je alarm. Je kan kiezen tussen 5, 10 en 15 minuten snoozetijd, en kan snoozen ook uitschakelen. Nieuw is ook dat je het startvolume kan bepalen en dat de app voortaan meerdere meldingen kan geven in het lockscreen. Mis je de wekker een keer, dan is er dus niet zoveel aan de hand.

Qua ondersteunde muziek heeft Rise ook een sprongetje gemaakt. De iTunes-muziek die je klaarzet om mee in slaap te vallen en het alarm zijn verbeterd qua geluidskwaliteit, beweert ontwikkelaar Kellen Styler. Daarnaast werkt Rise met iCloud (iTunes match)-tracks en kan je programma’s als Spotify en iTunes gewoon op de achtergrond draaien als je het alarm hebt gezet – als je ze maar afsluit en dan de wekker weer de actieve app maakt voordat je slapen gaat. Als laatste klapper zijn de laadtijden veel sneller geworden en zijn er fouten uit de app gehaald.

Rise iPhone snoozenRise is een onafhankelijke app en moet zich houden aan de wekker-regels die Apple heeft opgesteld voor iOS. Dat betekent dat een wekker zetten met Rise alleen zin heeft als je de iPhone niét op stil of Do Not Disturb hebt staan. Als je het volume gewoon open hebt, wekt Rise je keurig met het ingestelde geluid of ingestelde nummer uit je iTunes. Het geluid wordt snel en automatisch harder gezet en zodra je het lockscreen ontgrendelt, stopt de muziek en stel je een automatische snooze in.

Update: Zoals je in de reacties kan lezen, heeft de ontwikkelaar ervoor gezorgd dat Rise met ingang van de update wel wekt als de iPhone in Do Not Disturb zet.

Er is veel verbeterd in Rise 2.0. De app is zijn overzichtelijkheid niet verloren, maar bedient je met meer opties. Daarnaast staat het principe van de app nog als een huis: je veegt met je vinger over het scherm om de volgende alarmtijd in te stellen, zoals je in de weer-app Solar de weersvoorspelling bekijkt. Het blijft een leuke handeling.

Downloaden: Rise Alarm Clock (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

8 reacties

 1. door Coen

  Wie heeft er ervaringen met Rise? Ik had op mijn symbian toestel SPB time met een geweldige bio clock. Op mijn iPhone werkt dit echter niet zoals ik wil: iPhone moet de hele nacht op stroom en actief blijven anders wordt ik wakker met een simpel bliepje. Hoe is dit met Rise?

  Beantwoorden Quote

 2. door Bram

  Apple moet echt de wekker regels versoepelen. Ik zou de app graag gebruiken maar de app moet open staan om het te laten werken. Dit houdt mij tegen.

  Wekker apps zouden gewoon echt in de achtergrond moeten kunnen werken, zoals Apple’s standaard app. Dat moet Apple echt veranderen, vind ik.

  Beantwoorden Quote

 3. door Jens

  Sleepcycle heeft hier helemaal geen probleem mee? Ik lock deze gewoon én zet do not disturb mode aan en deze blijft mijn slaap monitoren en wekt mij op het juiste uur..

  Beantwoorden Quote

 4. door @rno

  Dat is één van de nadelen van een klok functie, om te zien hoe laat het is moet de app (telefoon) open staan.
  Sta tie open, dan werkt de niet storen schakelaar weer niet.

  Beantwoorden Quote

 5. door Ruben

  Ik zie het nut niet zo ervan in. een wekker wil je gewoon vanaf het lockscreen kunnen uitzetten en kunnen snoozen. Een wekker moet prakitisch zijn. hoeft niet mooi te zijn

  Beantwoorden Quote

 6. door Caelis

  Lijkt me dat het alarm toch afgaat zelfs als DoNotDisturb geactiveerd is. Ik heb het getest ook en het werkt dus wel… misschien het artikel aanpassen?
  Gelezen tussen de comments op TheNextWeb:

  Peiter with the Simple Bots team here. Thanks for all the feedback, we’re listening and have released an update with the following features:

  Additions:

  – Dragging down from the top now looks for notification center interactions
  – Lock screen support
  - Lock screen and foreground sounds while “Do Not Disturb” and the silent switch is set
  – Lock screen and forground sounds while “Do Not Disturb” is set
  - Vibrate only and iTunes song alarms
  – Progressive alarms
  – Snooze from the lock screen with a shake ( iPhone only )
  -URL Schemes for apps like Launch Cubby (risealarmclock, risebysimplebots)
  Bug Fixes:

  – Better 24 hour and global region support
  – Better time pan performance and movement
  – Better long snooze time handling
  – Better alarm volume support
  – UI and interaction updates

  Download the update and let us know what you think.

  Peiter Buick – @pbuick
  Francisco Inchauste – @getfinch
  Kellen Styler – @d3signerd

  Beantwoorden Quote

 7. door Roel

  Tsja, naar aanleiding van de laatste comment moet ik eea nog eens bekeken, maar ik heb vanwege de positieve test deze app gekocht en ik vind het een grote tegenvaller;
  – Na instellen van de wekker valt de Iphone in slaap, met deze wekker-app erbij. Niks meer te zien op het beeld.
  -Als er een alarmtijd is ingesteld kun je de actuele tijd groot in beeld halen, maar wanneer je geen wektijd hebt ingesteld kun je niet de actuele tijd groot in beeld krijgen.
  -Geen wektijden per dag in te stellen.
  -Geen mogelijkheid om de helderheid van het beeld in te stellen.

  Beantwoorden Quote

 8. door Lodewijk69

  @Roel: Ik zou je dan ook aanraden om aClock te proberen, ik gebruik hem zelf ook en valt op bijna alle punten te tweaken en hij doet het uitstekend!

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.