Revu Strandgids brengt je naar de beste Nederlandse strandtenten

·

strandgidsLezers van weekblad Revu kennen de test van strandtenten, die het blad jaarlijks uitvoert. Dit jaar is de strandtenten-test in de iPhone te vinden: de Nederlandse ontwikkelaar Makayama heeft namelijk de applicatie Strandgids uitgebracht. De applicatie toont de 115 beste strandtenten aan de Noordzee, van Schiermonnikoog tot Vlissingen, maar ook de stadsstranden in Amsterdam, Utrecht en andere steden. Alle informatie wordt lokaal op de iPhone bewaard, zodat Belgen (of eh, Duitsers…) die de Nederlandse kust willen ontdekken geen last hebben van roamingkosten.

Je ziet waar de beste DJ’s draaien, waar de lekkerste cocktails te krijgen zijn en waar je goed kunt eten. Bij elke strandtent vind je een recensie van de Revu-testredacteur, een foto, informatie over openingstijden van bar en keuken, telefoonnummer en URL van de website.

Bij elke strandtent zie je ook op satellietfoto’s hoe je van de parkeerplaats of het station naar de strandtent moet lopen. voor de prijs van een halve cocktail koop je de gids in de App Store.

Downloaden: Strandgids van Revu (€2,99)

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

9 reacties

 1. door iPieter

  Nu nog de zonneradar erbij ;)

  Beantwoorden Quote

 2. Tja.. als het nou gratis was… hier ga je toch niet voor betalen?!

  Tenzij je korting kan krijgen voor drankjes en hapjes…

  Beantwoorden Quote

 3. door Hans

  Hoezo Hollander?

  Beantwoorden Quote

 4. door Marty

  @Jerome-B: iemand heeft moeite gedaan om de gegevens te verzamelen en die worden gebundeld in een applicatie, waarom vind jij dat er voor die moeite niet betaald hoeft te worden? De Revu waar de gegevens uit komen ligt toch ook niet gratis in de winkel?? Als jou baas morgen zegt: ik vind dat ik je niet hoef te betalen voor het werk wat je doet zeg je toch ook “ben je helemaal van de p*t gerukt?”

  Beantwoorden Quote

 5. door Fredje Chinchin

  Ideetje: Je gaat naar zo’n top-strandtent, drinkt 1 drankje minder… en wadda ya know… je hebt het bedrag voor deze app reeds bij elkaar gesprokkeld… Pffff… dat geneuzel over de prijs steeds. Dat je het (te) duur vindt is absoluut echt heel vreselijk jammer voor je… *kuch* Maar waarom worden wij steeds met die non-informatie lastig gevallen?!? Persoonlijk interesseert me dat echt helemaal nul komma nul, en ik schat in dat er meer zijn die spontaan beginnen te gapen als er weer eens zo’n “armoedzaaier” zo nodig z’n ongenoegen over de prijs meent te moeten uiten. M.a.w. niet meer doen aub!

  En dan nog een heel klein beetje on-topic: Woon vlakbij de kust, dus da’s best handig dan zo’n appje… Meteen maar aangeschaft met het idee dat ik me nu dan toch eindelijk niet meer zo het rambam hoef te zoeken naar flitsende strandtoko’s afgevuld met ‘mijn publiek & muziek’. En hopelijk hoef ik nu ook nooit meer ongehinderd door enige kennis van zaken in e.o.a. ramsj-toko te belanden, alwaar de tafeltjes bedekt zijn met groezelige Oud-Hollandse kleedjes en waar ik spontaan het angstaanjagende risico loop onsmakelijk te veel voor m’n zuurverdiende biertje te moeten betalen… ow… euh… oeps… hehehe ;-)

  Beantwoorden Quote

 6. door Jacq

  Mja vind wel btje vreemd dat dit 2,99 kost. I.v.m. veel andere apps is dat toch een hoge prijs.
  Zie dit als een gedigitaliseerde versie van een gratis bijlage van een blad. Stukje promotie voor ze. Maar dat stukje is duurder dan het blad zelf. Dat is toch raar?

  Beantwoorden Quote

 7. @Jacq
  In het blad werd altijd alleen de top-20 gepubliceerd, daarnaast was er altijd een boekje in de losse verkoop met alle 115 strandtenten erin. Dat boekje kostte 4.95 eur. Dus de iPhone applicatie is 40% goedkoper.

  Beantwoorden Quote

 8. door tijs

  goed idee en zo te zien netjes uitgewerkt! Als de zomer echt doorzet zeker even aanchaffen! PS heb het ook helemaal gehad met commentaar op de prijs! Net als fredje!

  Als je 1 dagje strand pakt per jaar haal je deze app er al uit met 1 drankje minder!

  Beantwoorden Quote

 9. door Pjotr

  Nou zelfde verhaal weer eigenlijk he… koop je dat ding en in no time is het de helft van de prijs. En nu niet beginnen over andere producten waar dit mee gebeurd want met apps gaat het van dag tot dag en op een manier die mij iig vreselijk mijn keel uit begint te hangen. Laatste app die ik gekocht heb voor dit soort prijzen iig. Doe je trouwe klanten een plezier en naai ze geen oor aan door een week na introductie nog maar de helft te vragen!

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.