Reiziger gezonken Costa Concordia maakt iPad-app over cruiseschip

15 februari 2012, 16:17 · Bart Breij

Costa Concordia in Memory iPad appRobert Strahol was aan boord van de Costa Concordia toen het gigantische cruiseschip vol toeristen tegen een rots openscheurde voor de kust van Isola del Giglio in de Tyrreense Zee. Zeventien van de 4200 opvarenden lieten het leven bij de ramp. Strahol was ook opvarende van het enorme cruiseschip en weet hoe het eruit zag. Hij verwerkte de kennis op een bijzondere manier en maakte er een iPad-app omheen. De applicatie Costa Concordia In Memory zelf is helaas niet zo bijzonder als het verhaal.

Costa Concordia In Memory is zelf een vrij simpele applicatie, met algemene informatie over het schip, een sectie met foto’s van de buitenkant en een tabblad met foto’s van de binnenkant. De videosectie met algemene video’s en video’s van de ramp is ongetwijfeld het meest aangrijpend, maar de video’s zelfs zijn afkomstig van YouTube en vind je ook als je aldaar zoekt op de Costa Concordia. Een laatste tabblad vertelt korte informatie over de app zelf. Wat ons betreft geen aanrader, tenzij je het verhaal echt zo bijzonder vindt dat je het ook op je iPad bij je wilt hebben.

Downloaden: Costa Concordia In Memory (€0,79)

door Bart Breij

Heeft bijna 1200 apps op de iPhone staan - net iets meer dan het gemiddelde aantal van 26. Is dan ook de appmeister van iCulture, met meer dan 5000 artikelen over apps en games. Kan niet zonder todo-app Clear.

Gerelateerde berichten

5 reacties

 • Funske
  2 years

  Bart, Bart, Bart toch…
  Was die Robert aan ‘boort’ van de Costa Concordia? Of was hij aan boord?

  Antwoord Quote

 • civman
  2 years

  Dit soort bevuilings apps moeten eigenlijk niet toeelaten worden, gooi de zooi lekker in de androidmarket.

  Lijkenpikkers noemde men dit vroeger, begrijp eigenlijk niet de nieuwswaarde voor ipc en hun lezers.

  Antwoord Quote

 • veralun
  2 years

  binnenkort = binnenkant

  Antwoord Quote

 • Joppa
  2 years

  Nog nooit sofeel zpelvouten in een artiekel gesien.

  Antwoord Quote

 • @Funske: @Joppa: Sorry. Ik heb het artikel nagekeken, maar blijkbaar met één oog gekeken of anderszins compleet afwezig geweest. Verder zullen we dit intern opnemen.

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.