Reflection 1.2: iPhone-beelden via AirPlay opnemen op je Mac

·

ReflectionBegin maart schreven we voor het eerst over Reflection, een programma waarmee je het scherm van je iPhone 4s en iPad 2 via AirPlay draadloos op je Mac kunt laten zien. Er is een update voor dit programma uitgekomen met twee grote toevoegingen: de derde generatie iPad wordt voortaan ondersteund en je kunt het getoonde scherm van je iPhone of iPad via de app opnemen. Vooral dat laatste zal handig zijn voor iedereen die graag filmpjes wil maken van bepaalde apps.

De update draagt ook een aantal andere toevoegingen met zich mee. Het is nu ook mogelijk om de AirPlay-beelden van Reflection in volledig scherm te bekijken en om foto’s te streamen. Geopende video’s worden voortaan ook in Reflection bekeken, in plaats van Quicktime. Bekijk je Reflection vanuit het programmavenster, dan kun je vanaf nu ook een witte iPhone of iPad gebruiken om het beeld te omlijsten.

Bekijk je een derde generatie iPad in Reflection, dan zal deze in een resolutie van 720p getoond worden. Dit heeft volgens de ontwikkelaar niks met het programma te maken, maar met Apple die de AirPlay-resolutie limiteert. De nieuwe iPad heeft van zichzelf een resolutie van 2048 bij 1536 pixels.

Reflection maakt gebruik van AirPlay Mirroring, een functie van de iPhone 4S, iPad 2 en derde generatie iPad waarmee het getoonde beeld naar een ander apparaat wordt verzonden. Oudere modellen zoals de iPhone 3GS en iPhone 4 kunnen hier geen gebruik van maken.

Je kunt Reflection kopen voor $14,99 via de website van de ontwikkelaar. Je kunt het programma ook tien minuten lang gratis proberen.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

7 reacties

 1. door dlo

  Jammer dat het niet voor windows beschikbaar is!

  Beantwoorden Quote

 2. door Frank

  Je bedoelt, jammer dat microsoft weinig connectivity met apparaten heeft (ecosysteem)

  Beantwoorden Quote

 3. door grammarnazi

  Dit kan ook via airserver.
  Airserver laat je mac, ipad, iphone of ipod een airplay station zijn

  Op de mac is dus ook mirroring mogelijk, en omdat je dan ook hardwareversnelling kan gebruiken werkt het veel soepeler dan op een apple tv

  Airserver is te vinden via google
  ( ik weet de link net uit mn hoofd)

  Beantwoorden Quote

 4. door Frank

  Is er echt geen mogelijkheid om dit op Windows te kunnen doen?

  Beantwoorden Quote

 5. door arthur

  TOP app !

  Beantwoorden Quote

 6. door willem

  Is er ook iets voor de iPod touch 4g? Dan zou ik men mac kunnen aansluiten op tv en zo mc3 spelen ;).

  Beantwoorden Quote

 7. door sansems

  Echt niets over een Windows versie bekent?
  want m’n Mac komt pas eind volgende maand binnen..:(

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.