Reflection 1.2: iPhone-beelden via AirPlay opnemen op je Mac

· Bastiaan Vroegop

ReflectionBegin maart schreven we voor het eerst over Reflection, een programma waarmee je het scherm van je iPhone 4s en iPad 2 via AirPlay draadloos op je Mac kunt laten zien. Er is een update voor dit programma uitgekomen met twee grote toevoegingen: de derde generatie iPad wordt voortaan ondersteund en je kunt het getoonde scherm van je iPhone of iPad via de app opnemen. Vooral dat laatste zal handig zijn voor iedereen die graag filmpjes wil maken van bepaalde apps.

De update draagt ook een aantal andere toevoegingen met zich mee. Het is nu ook mogelijk om de AirPlay-beelden van Reflection in volledig scherm te bekijken en om foto’s te streamen. Geopende video’s worden voortaan ook in Reflection bekeken, in plaats van Quicktime. Bekijk je Reflection vanuit het programmavenster, dan kun je vanaf nu ook een witte iPhone of iPad gebruiken om het beeld te omlijsten.

Bekijk je een derde generatie iPad in Reflection, dan zal deze in een resolutie van 720p getoond worden. Dit heeft volgens de ontwikkelaar niks met het programma te maken, maar met Apple die de AirPlay-resolutie limiteert. De nieuwe iPad heeft van zichzelf een resolutie van 2048 bij 1536 pixels.

Reflection maakt gebruik van AirPlay Mirroring, een functie van de iPhone 4S, iPad 2 en derde generatie iPad waarmee het getoonde beeld naar een ander apparaat wordt verzonden. Oudere modellen zoals de iPhone 3GS en iPhone 4 kunnen hier geen gebruik van maken.

Je kunt Reflection kopen voor $14,99 via de website van de ontwikkelaar. Je kunt het programma ook tien minuten lang gratis proberen.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.