Reanimatie: de iPhone-app die een leven kan redden

· Bart Breij

Reanimatie iPhone app redt levensDe Nederlandse Hartstichting heeft een applicatie voor de iPhone uitgebracht die onder onwenselijke omstandigheden belangrijker kan zijn dan welke app op je telefoon ook. De app Reanimatie is vooral bedoeld als opfriscursus voor personen die eerder al een reanimatiecursus hebben gevolgd, maar heeft ook een belangrijke instructie-optie. Daarbij vertelt de app hardop welke stappen je moet ondernemen als iemand een hartstilstand krijgt.

Reanimatie instructies als het fout gaat iPhoneDat gaat geheel automatisch. De eerste seconden word je verzocht de iPhone zo hard mogelijk te zetten en hem op een veilige plek te leggen, daarna begint het stappenplan dat de applicatie doorneemt. De instructies spelen automatisch door, maar kan je elk moment pauzeren. Als gebruiker van de app word je vooral verzocht de ademhaling te controleren en anderen om hulp te roepen – maar de app neemt je bij de hand als drastischere maatregelen nodig zijn. Zodra de AED (defibrillator) is gearriveerd, druk je die knop in en verdwijnt de rol van de app naar de achtergrond.

De toepassing bestaat uit nog drie onderdelen. Zo kan je oefenen met de applicatie. Bij elke stap lees je de punten die je moet ondernemen en waar je aan moet denken. De Quiz zorgt er verder voor dat je je kennis kan peilen door het beantwoorden van vragen. De laatste is de prangendste: direct 112 bellen.

Downloaden: Reanimatie (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.