Reanimatie: de iPhone-app die een leven kan redden

Reanimatie iPhone app redt levensDe Nederlandse Hartstichting heeft een applicatie voor de iPhone uitgebracht die onder onwenselijke omstandigheden belangrijker kan zijn dan welke app op je telefoon ook. De app Reanimatie is vooral bedoeld als opfriscursus voor personen die eerder al een reanimatiecursus hebben gevolgd, maar heeft ook een belangrijke instructie-optie. Daarbij vertelt de app hardop welke stappen je moet ondernemen als iemand een hartstilstand krijgt.

Reanimatie instructies als het fout gaat iPhoneDat gaat geheel automatisch. De eerste seconden word je verzocht de iPhone zo hard mogelijk te zetten en hem op een veilige plek te leggen, daarna begint het stappenplan dat de applicatie doorneemt. De instructies spelen automatisch door, maar kan je elk moment pauzeren. Als gebruiker van de app word je vooral verzocht de ademhaling te controleren en anderen om hulp te roepen – maar de app neemt je bij de hand als drastischere maatregelen nodig zijn. Zodra de AED (defibrillator) is gearriveerd, druk je die knop in en verdwijnt de rol van de app naar de achtergrond.

De toepassing bestaat uit nog drie onderdelen. Zo kan je oefenen met de applicatie. Bij elke stap lees je de punten die je moet ondernemen en waar je aan moet denken. De Quiz zorgt er verder voor dat je je kennis kan peilen door het beantwoorden van vragen. De laatste is de prangendste: direct 112 bellen.

Downloaden: Reanimatie (gratis)

Door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.