Readability past deelfunctie aan vanwege vermeende copyright-inbreuk

· Bert van Doorn

Readability past deelfunctie aan vanwege vermeende copyright-inbreukDe deelfunctie in Readability, de app waarmee je artikelen die je hebt opgeslagen in een minimalistisch formaat kan teruglezen, is aangepast nadat er veel commentaar op kwam van diverse contentproviders. Als je een artikel in Readability deelde via een van de bekende sociale netwerken kwam je, als je op de link drukte, niet bij de originele bron uit maar bij de eigen servers van Readability. Hierdoor verdient Readability aan de content van anderen waar ze zelf niets voor heeft hoeven doen.

Hoewel Readability de methode van linken nu heeft aangepast, was het wel degelijk de bedoeling om op de oude manier naar artikelen te verwijzen. Volgens CTO Chris Dary van Readability was het voor de gebruiker ook de bedoeling om naar de Readability-artikelen te verwijzen. “Als ze naar de originele website wilde verwijzen hadden ze dat wel gedaan”, laat Dary aan The Verge weten.

Readability blijft op zoek naar een betere methode om te verwijzen naar artikelen waar niet alleen zij maar ook de originele aanbieders mee kunnen leven. Op de desktop vindt Readability dat ze het probleem redelijk heeft opgelost, maar op mobiele apparaten is het moeilijker door plaatsgebrek. Totdat een elegantere oplossing is gevonden zal Readability nu naar de originele bron verwijzen.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!