QuickOffice Connect voor iPad krijgt optie om PowerPoint 2003 te bewerken

·

quickoffice powerpointDe iPad wordt steeds meer een vervanger voor de laptop, dankzij apps waarmee je bijna alle handelingen kunt uitvoeren die je ook op de laptop gewend bent. PowerPoint is daarbij altijd nog een zorgenkind: er zijn wel apps die PowerPoint-bestanden aankunnen, maar vaak kun je de bestanden alleen bekijken en niet bewerken. Quickoffice maakt het kantoorwerk op de iPad een stuk makkelijker met een update van de Quickoffice Connect Mobile Suite, waarin het mogelijk wordt om PowerPoint-bestanden te bewerken. Er zit echter wel een beperking op: alleen PowerPoint 2003 kun je bewerken. Bij PowerPoint 2007 is het nog steeds alleen mogelijk om te bekijken.

Quickoffice Connect biedt je de mogelijkheid om Microsoft Office-bestanden op je iPad te maken, openen en bewerken. Voor Word, Excel en PowerPoint zijn er specialistische tools toegevoegd. Dat Quickoffice een niet-officiële oplossing van een externe ontwikkelaar is (en niet van Microsoft zelf) heeft nog een ander voordeel: je zit niet vast aan eigen Microsoft-diensten maar er is ook een koppeling gemaakt met diensten van anderen, zoals Dropbox, MobileMe, Google Docs en Box.net.

quickoffice connect ipad

De nieuwe update van Quickoffice Connect Mobile Suite biedt de mogelijkheid om lettertype, kleur, lettergrootte en font aan te passen op PowerPoint-sheets. Ook kun je nieuwe sheets toevoegen, wissen en de volgorde ervan veranderen. Veelgebruikte vormen (cirkels, vierkanten, driehoeken) kun je manipuleren, je kunt objecten naar de voor- of achtergrond halen en je kunt tekst in tekstblokken bewerken. Ook heb je de mogelijkheid om foto’s in je presentaties op te nemen. Heb je je presentatie klaar, dan kun je ze in slideshow-mode bekijken, op de iPad zelf of via een externe monitor.

Downloaden: Quickoffice Connect Mobile Suite (€11,99)

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

6 reacties

 1. door Jan Reet

  Wie een Mac heeft gebruikt Keynote, voor Windows-gebruikers zijn er inmiddels ontzettend veel goedkopere en veel betere alternatieven dan Powerpoint.

  Wat mij betreft een compleet onzinnige app.

  Beantwoorden Quote

 2. door Chris

  Onzin @ hierboven. Powerpoint is nog steeds gewoon een uitstekend pakket om te gebruiken voor professionele presentaties.

  Beantwoorden Quote

 3. door JWVD

  Maar Keynote blijft mooier.

  Beantwoorden Quote

 4. door Graf Zum Kotzen

  Origineel geplaatst door Jan Reet
  Wie een Mac heeft gebruikt Keynote, voor Windows-gebruikers zijn er inmiddels ontzettend veel goedkopere en veel betere alternatieven dan Powerpoint. Wat mij betreft een compleet onzinnige app.

  Wake up! Ieder in de zakelijke wereld gebruikt PowerPoint. Persoonlijk bevalt DocsToGo mij beter dan QuickOffice.

  Beantwoorden Quote

 5. door Ronald1959

  Ik ken docstogo niet, maar ik vind quickoffice traag wanneer je typt. Iemand hier ervaring mee?

  Beantwoorden Quote

 6. door scubaman

  Heb geen pro lemen met typen, maar misschien typ ik minder snel

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.