Puffin Web Browser: betere Flash-player op iPhone en iPad

·

Puffin Web Browser iPhone iPad FlashZowel de gratis als de betaalde versie van webbrowser Puffin voor de iPhone en iPad zijn voorzien van een grote update. Puffin Web Browser heeft in beide gedaantes een verbeterde Flash-player gekregen, waardoor het laden en afspelen van Flash beter moet gaan en je batterij meer spaart dan voorheen. Daarnaast heeft de app een virtueel GamePad gekregen met een richtingstoets en twee actieknoppen, waarmee je games moet kunnen spelen.

Volgens de App Store-omschrijving is het GamePad alleen geschikt voor de iPad, maar op de iPhone 5 kregen we de module ook in beeld te zien. Je kan verschillende knoppen van een pc-toetsenbord toewijzen aan de virtuele knoppen, zodat je met de actieknoppen zowel een spatiebalk, control of elke willekeurige letter kan emuleren.

Een andere vernieuwing in versie 2.3.3 van Puffin Web Browser zijn dat je snel naar de top of de onderkant van de pagina kan gaan met een knop. Daarnaast zijn twee grote fouten verholpen. Het moet niet meer voorkomen dat Puffin geen verbinding meer maakt met een Flash-video of applicatie, en Flash moet ook niet langer HTML-inhoud in de weg staan.

Puffin Web Browser menu Puffin Web Browser YouTube video

Wij testen Puffin even snel op Dumpert.nl en merken daar dat video’s zonder problemen worden geladen, maar dat is voordat we ingaan op de suggestie van de app om de video in volledig scherm te bekijken. Dat venster overrulet het Flash-venster in beeld en dus is het verleidelijk erop te drukken. Doen we dat echter, dan gaat het geluid door maar valt het beeld weg. Door te stoppen en vervolgens op de volledig scherm-knop te drukken in de menubalk rechts onderin, wordt de video wel goed in fullscreen vanaf het begin afgespeeld.

Wie Puffin wil gebruiken, moet weten dat de gegevens verstuurd worden via een server in de Verenigde Staten. Die connectie is nodig om je te verbinden aan Flash. In de gratis versie kan je Flash twee weken gebruiken, in de betaalde versie heb je een licentie zonder limiet.

Downloaden: Puffin Web Browser (€2,69, universele app, vanaf iOS 4.3)
Downloaden: Puffin Web Browser Free (gratis, twee weken Flash, universele app, vanaf iOS 4.3)

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

15 reacties

 1. door Dustin

  Ik vind die app echt lekker werken.

  Beantwoorden Quote

 2. door Kivanc

  Ziet er leuk uit maar werkt niet soepel op een iPhone 4.

  Beantwoorden Quote

 3. door Barry55

  Als ik voor de fun online ga gokken, is deze Puffin nogal traag. Maar daarentegen is het wel de enige ( die ik heb kunnen vinden ) die flash ook daadwerkelijk ondersteunt.

  Beantwoorden Quote

 4. door Dennis

  @Barry55: Speelt Chrome het niet af?

  Beantwoorden Quote

 5. door VistaKiller

  In andere woorden, compleet nutteloos voor de iPhone 5. Die is snel zat ik heb geen problemen en zeker niet met snelheid issues.
  2,69 betalen voor iets wat je al hebt en geen meerwaarde heeft op dit toestel.
  Ja misschien dat oudere toestellen die niet zo snel zijn dat wel nodig hebben, zoals de 4S.

  Beantwoorden Quote

 6. door houtjes

  Ik mis Flash in de verste verte niet! Alles is tegenwoordig zo gemaakt door ontwikkelaars en ontwerpers dat het op iOS devices werkt dus waarom heb je dit nodig??

  Beantwoorden Quote

 7. door Werner

  Je kan nu wel een iPhone met “Find my iPhone ” geïnstalleerd , traceren in de browser
  https://www.icloud.com/#find

  De traagheid is wellicht daar hij niet mobile sites laadt

  Beantwoorden Quote

 8. door Carsten

  Wat een leuke en fijne browser. plus punt is idd flash mogelijkheden zoals je het wil zien. Niet zoals bij skyfire met een nog te laden filmpje die apart wordt afgespeeld maar gewoon in de browser zelf. Verder vind ik de metro achtige startpagina wel lollig. Slim overigens. Zo kunnen mensen alvast wennen aan het idee en kan een overstap naar Windows 8/WP8 wat natuurlijker gaan verlopen. Een sprankeltje van Microsoft neem ik aan ;-). De trackpad is ook erg lekker om mee te werken. Een aanrader

  Beantwoorden Quote

 9. door Carsten

  Oh, nog 1 ding wat ik heb ontdekt. Als je probeert in te loggen bij Facebook viandeze app, dan gaat Facebook even in op de rem. Omdat alle informatie via de VS server gaat denkt facebook dateer oneigenlijk toegang wordt verzocht. Via de app zelf krijg je het nagenoeg nier voor elkaar om in te loggen. je account raakt continu geblokkeerd. Hoe los je dit op? Open de Facebook app en login. Facebook geeft aan dat je account geblokkeerd is. Klik op open in Safari. Nu moet je aangeven dat de server waar via Puffin informatiemverstuurd ok is. Komt nu wel een privacy issue naar boven. is dit veilig of kunnen ze bij Puffin nu alles inzien. Ben benieuwd. Neem namelijk aan dat internetbankieren via deze browser ook een heikel punt is aangezien die informatie ook via de gaat.

  Beantwoorden Quote

 10. door Apple740

  Vanavond voor het eerst eens fatsoenlijk op een online gokkast kunnen spelen dankzij flash van Skyfire. Werkt goed.

  Beantwoorden Quote

 11. door René Nieuwenhuis

  Geen enkel probleem met fullscreen op een 4S.

  Beantwoorden Quote

 12. door mirjam

  “betere flash-player”. dit is de beste flash player! :D

  Beantwoorden Quote

 13. door Werner

  Is er niet meer gevaar voor virussen met flash ?

  Beantwoorden Quote

 14. door Carsten

  Wow!!! Nog iets ontdekt. Dit kwam door een bericht over een plugin voor Firefox waardoor je hier in NL wel Netflix en Hulu kan bekijken. Probeer je die sites met Safari te openen dan kom je er niet op(volgens mij alleen als je een abo aangaat. Hulu lijkt veel gratis aan te bieden) maar doe je dat met Puffin dan lukt dat wel. Omdat Puffin via een VS server gaat is er niet aan het handje. Veel kijkplezier

  Beantwoorden Quote

 15. door david

  ik had een vraag ik heb een ipad 2 maar dan wil ik een spel spelen tankionline heet dat en dan doet ie het niet en dan staat de flash player en hoe kan ik het oplossen

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.