PostNL-app toont nieuwe posttarieven en kan adresboek bijwerken

04 januari 2013, 17:02 · Gonny van der Zwaag

postnl postcodezoekerPostNL heeft een update van de iPhone-app uitgebracht, met daarin de nieuwe tarieven die vanaf 1 januari gelden. De app is ook geoptimaliseerd voor iOS 6 en is verbeterd qua gebruiksgemak. PostNL schotelt je via de postcodezoeker voortaan adresgegevens voor die je meteen kunt kopiëren naar je adresboek of bijvoorbeeld in een e-mailbericht kunt plakken. De PostNL-app brengt de meest gebruikte diensten van PostNL bijeen in één app: je kunt tarieven en postcodes opzoeken, een pakketje volgen en kijken waar het dichtstbijzijnde postkantoor is. De volgende stap is een PostNL-app die voor de iPhone 5 geoptimaliseerd is.

Bij het opstarten van de PostNL-app kom je terecht op een scherm met allerlei beschikbare diensten. Om de nieuwe postcodefuncties te gebruiken vul je een adres in, bijvoorbeeld je huisadres. Met een druk op de knop ‘Zoeken’ verschijnt de bijbehorende postcode met daaronder twee knoppen: ‘Kopiëren’ en ‘Opslaan’. De eerste knop kopieert de gegevens naar het klembord, zodat je de gegevens in een andere app kunt plakken. De twee knop slaat het ingevoerde adres op naar het adresboek, waarbij je eerst nog een vraag krijgt of je de gegevens wilt opslaan bij een bepaalde contactpersoon. Je moet de PostNL-app dan wel toegang geven tot je contacten. Kies de gewenste persoon en hij/zij is voortaan met het juiste adres in je contactenlijst te vinden, zodat je er bijvoorbeeld naartoe kan navigeren. Ook handig als je tijdens het schrijven van de kerstkaartjes erachter kwam dat bepaalde adresgegevens niet meer zo up-to-date zijn.

Downloaden: PostNL (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

Gerelateerde berichten

4 reacties

 • naampje
  1 year

  *Gniffel* het dichtbijzijndse postkantoor …… Ik ben bang dat niet echt dichtbij zal zijn ALS er al ergens nog 1 is.

  Antwoord Quote

 • civman
  1 year

  Weer niet universeel met iPad, wanneer gaan ontwikkelaars van apps hier toch eens aan denken.

  Antwoord Quote

 • Edwin
  1 year

  Adresboek bijwerken is iets te rooskleurig voorgesteld.
  Je kunt het adres inderdaad kopiëren, maar niet zonder veel handelingen plakken in adresboek-entry.
  Ga je op “straat” staan, plak je alle gegevens in dat veld. Het verdeelt niet de afzonderlijke items naar de respectievelijke plaatsen.

  Antwoord Quote

 • Martine
  1 year

  @Edwin: Als je kiest voor ‘opslaan’ worden de gegevens wel direct op de juiste plek bij het contact opgeslagen.

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.