Podcast-app Instacast als nieuwe app op iPad uitgebracht

07 december 2012, 12:52 · Bart Breij

Instacast podcast-app iPadDe bekende podcast-app Instacast, waarin je je kan abonneren op je favoriete podcasts en die snel kan downloaden voor later gebruik, is opnieuw uitgebracht. De oude losse versies voor de iPad en iPhone zijn verdwenen en hebben plaatsgemaakt voor Instacast 3.0, een nieuwe applicatie voor beide platformen. De app kost 4,49 euro, en daarin kan je zonder extra kosten ook afspeellijsten van podcasts maken, bladwijzers aanleggen en synchroniseren via iCloud.

Instacast iPad playerInstacast 3.0 is voor de iPad een grotere verandering ten opzichte van de vorige applicatie dan op de iPhone. Je kan de nieuwe app gebruiken in horizontale en verticale stand van de iPad en ziet in beide houdingen links een overzicht van je abonnementen en rechts van de afleveringen en de inhoud daarvan. De player is vernieuwd en biedt een kleine gloed achter de knoppen. In het scherm zie je met een knop rechtsboven meteen de links in de podcast en door je zelf aangelegde bladwijzers.

Een aantal functies van de nieuwe Instacast-app was eerst louter beschikbaar in de iPhone-app als je daarin het Pro-pakket in-app kocht. Daarmee verzekerde je jezelf van draadloze synchronisatie, online opslag van je aangelegde bladwijzers en het kunnen maken van afspeellijsten met podcasts die je nog te luisteren hebt. Ook kreeg je pushberichten als er nieuwe afleveringen van je favoriete podcasts klaar stonden. Die functies zijn zonder extra kosten meegenomen naar de nieuwe Instacast-app. Daar tegenover staat wel dat je (opnieuw) 4,49 euro moet neerleggen voor de applicatie.

Downloaden: Instacast (€4,49, universele app, iOS 6.0+)

door Bart Breij

Heeft bijna 1200 apps op de iPhone staan - net iets meer dan het gemiddelde aantal van 26. Is dan ook de appmeister van iCulture, met meer dan 5000 artikelen over apps en games. Kan niet zonder todo-app Clear.

0 reacties

    Plaats een reactie

    Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.