Place Clock: alarm instellen op tijd en locatie (review)

· Gonny van der Zwaag

place clockPlace Clock is een nieuwe iPhone-applicatie die in veel gevallen van pas kan komen. De app ziet eruit als de standaard klokapplicatie voor de iPhone, maar Place Clock heeft eigenlijk twee functies. Het waarschuwt je wanneer je een bepaalde taak moet gaan doen, op basis van tijd. Maar Place Clock kan je ook waarschuwen wanneer je ergens in de buurt bent. Hoe langer je over deze app nadenkt, hoe meer mogelijkheden je ziet. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je gewaarschuwd wilt worden, als je om 10:00 uur nog in je bed ligt. Ben je binnen een straal van 500 meter van het postkantoor, dan waarschuwt de app. Ben je op maandag op het werk en is het 15:00 uur, dan kun je bijvoorbeeld een waarschuwing ontvangen dat je de nieuwste verkoopcijfers moet uitdraaien.

Of je kunt een waarschuwing krijgen dat je naar de soap GTST moet gaan kijken, maar alleen op momenten dat je thuis bent. Place Clock kan dus gelijktijdig rekening houden met plaats en tijd. De app gebruikt multitasking zodat het altijd op de achtergrond actief is. Je maakt zelf de locaties aan en bepaalt daarna op welk tijdstip je een waarschuwing wilt krijgen. Je kunt ook een vertraging instellen, zodat je op je werk even 10 minuten de tijd krijgt om naar binnen te gaan en een kop koffie te pakken voordat je een reminder krijgt over het uitdraaien van de verkoopcijfers.

place-clock-iphoneAls het alarm afgaat kun je de sluimerknop drukken. In vergelijking met de standaardklok van de iPhone is ook hier weer iets extra’s toegevoegd: je kunt een sluimerinterval instellen en je kunt zorgen dat het interval steeds korter wordt. Ook kun je het maximale aantal sluimerpogingen instellen en een ander geluid instellen als de laatste waarschuwing klinkt. Voor €0,79 biedt Place Clock heel wat handige extra’s ten opzichte van de gewone iPhone-wekker.

Na het installeren krijg je een leeg startscherm zonder alarmmeldingen te zien. Met de knop + voeg je een nieuw alarm toe: Place Alarm of Time Alarm. Kies je voor een plaatsalarm, dan voer je de gewenste locatie in (je huidige locatie, een adres of iets dergelijks). Je kunt aangeven welke trigger je wilt (bij het arriveren, bij het verlaten of als je in de buurt bent). De afstand kun je instellen op een schuifbalk, tussen 20 meter en 50 kilometer. Vervolgens stel je een vertraging in (van 2 minuten tot 2 uur), je geeft gedetailleerd aan welk patroon je voor het sluimeralarm wilt, welk geluid je wilt horen en welk label je eraan wilt hangen.

Bij het maken van een alarm op basis van een plaats heb je wat mij betreft wat minder keuze. Je kunt een tijd en herhalingspatroon instellen, een geluid eraan koppelen en een label kiezen. Ook kun je aangeven op welke plaatsen je de waarschuwing wilt ontvangen. Maar het is niet mogelijk om daarbij meerdere plaatsen te kiezen. Als je bijvoorbeeld meerdere tankstations hebt waar je graag komt, zou je die beide willen selecteren. Place Clock kan de plaatsen die je hebt aangemaakt ook op een kaart tonen.

Conclusie

Vergeleken met de standaardklok van de iPhone biedt Place Clock een hoop handige extra’s. Vooral de koppeling met plaatsen is handig: het heeft immers vaak geen zin om een waarschuwing voor een tv-programma te krijgen als je toch niet thuis bent. Maar het zou nog veel handiger kunnen: de app biedt nog niet de mogelijkheid om meerdere plaatsen te kiezen (bijvoorbeeld meerdere vestigingen van een supermarkt, een tankstation of een winkel). En het is ook niet mogelijk om aan te geven dat je ergens niet bent. Begint er een belangrijke voetbalwedstrijd en ben je niet thuis, dan wil je juist wél een waarschuwing ontvangen, zodat je op afstand opdracht kunt geven om de wedstrijd op te nemen. Qua uiterlijk heeft Place Clock zich exact aan de Apple-vormgeving van de klokapplicatie gehouden, maar de app ziet er daardoor ook wat saai uit.

Info: Place Clock

  • Ontwikkelaar: Ocoomo
  • Applicatie: Place Clock
  • Te koop via: App Store
  • Prijs: €0,79
  • Geteste versie: 1.0.1
  • Bestandsgrootte: 5,1 MB
  • Cijfer: 7

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.