Picsha: foto’s uitwisselen op een virtuele tafel

· Bart Breij

Picsha iPhone iPod touch iPad headerDe gratis applicatie BUMP biedt een van de simpelste manieren om makkelijk foto’s uit te wisselen met een andere iPhone-gebruiker. Je bokst de telefoons tegen elkaar aan, de app vindt de ander en je kan beginnen met het selecteren en versturen van foto’s. Maar wat als je op een speelse manier met meer personen tegelijk wil delen? Dan kan de recent uitgebrachte Nederlandse app Picsha je op weg helpen. Iedereen die op hetzelfde WiFi-netwerk zit en de app heeft, kan foto’s op een virtuele tafel gooien, die anderen kunnen bekijken en downloaden.

Zoals het leuk kan zijn om gewoon doelloos tussen je homescreens van de iPhone te vegen, zo is Picsha ook geinig om gewoon mee in de weer te zijn. Aan de linkerkant van het beeld schuift een lade in beeld met de fotoalbums de op je toestel staan. Picsha foto's op tafel mikkenElke foto die je daarin selecteert, zie je vervolgens met een schuifbeweging op de tafel in beeld komen. Het aardige van die tafel is, dat iedereen kan spelen met de foto’s. Je hoeft dus niet alle foto’s die worden aangedragen, te accepteren. Je pakt er een op en haalt hem naar de voorgrond, veegt er een uit beeld om hem te verwijderen en, niet onbelangrijk: houdt een foto eventjes ingedrukt om hem op te slaan.

Picsha is een universele applicatie. Of je nou een iPad, iPod touch of iPhone hebt, als je de app aanzet en verbonden bent op hetzelfde WiFi-netwerk, is het eenvoudig en leuk om foto’s met elkaar te delen. Picsha foto's kiezen en bekijkenJe kan de foto’s ook aantikken om die groot in beeld te laten verschijnen en dus een goede preview te zien, maar het valt ons daarbij op dat de kwaliteit van die preview te wensen overlaat. Ook bij het opslaan van iemand andermans foto, lijkt er een beetje aan kwaliteit te zijn ingeboet.

Helaas is de app helemaal niet zo goed in het opslaan van foto’s. De applicatie geeft geen visuele feedback op het moment dat je een foto opslaat, waardoor het lijkt dat Picsha niet reageert op je handelen. Kwalijker is nog dat we een ándere foto in ons fotoalbum terugzien dan degene die we hebben opgeslagen. Het zijn euvels die eruit moeten, als Picsha zichzelf geïnstalleerd wil zien op alle deelnemende apparaten.

Downloaden: Picsha (€0,79, universele app)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.