Picsha: foto’s uitwisselen op een virtuele tafel

·

Picsha iPhone iPod touch iPad headerDe gratis applicatie BUMP biedt een van de simpelste manieren om makkelijk foto’s uit te wisselen met een andere iPhone-gebruiker. Je bokst de telefoons tegen elkaar aan, de app vindt de ander en je kan beginnen met het selecteren en versturen van foto’s. Maar wat als je op een speelse manier met meer personen tegelijk wil delen? Dan kan de recent uitgebrachte Nederlandse app Picsha je op weg helpen. Iedereen die op hetzelfde WiFi-netwerk zit en de app heeft, kan foto’s op een virtuele tafel gooien, die anderen kunnen bekijken en downloaden.

Zoals het leuk kan zijn om gewoon doelloos tussen je homescreens van de iPhone te vegen, zo is Picsha ook geinig om gewoon mee in de weer te zijn. Aan de linkerkant van het beeld schuift een lade in beeld met de fotoalbums de op je toestel staan. Picsha foto's op tafel mikkenElke foto die je daarin selecteert, zie je vervolgens met een schuifbeweging op de tafel in beeld komen. Het aardige van die tafel is, dat iedereen kan spelen met de foto’s. Je hoeft dus niet alle foto’s die worden aangedragen, te accepteren. Je pakt er een op en haalt hem naar de voorgrond, veegt er een uit beeld om hem te verwijderen en, niet onbelangrijk: houdt een foto eventjes ingedrukt om hem op te slaan.

Picsha is een universele applicatie. Of je nou een iPad, iPod touch of iPhone hebt, als je de app aanzet en verbonden bent op hetzelfde WiFi-netwerk, is het eenvoudig en leuk om foto’s met elkaar te delen. Picsha foto's kiezen en bekijkenJe kan de foto’s ook aantikken om die groot in beeld te laten verschijnen en dus een goede preview te zien, maar het valt ons daarbij op dat de kwaliteit van die preview te wensen overlaat. Ook bij het opslaan van iemand andermans foto, lijkt er een beetje aan kwaliteit te zijn ingeboet.

Helaas is de app helemaal niet zo goed in het opslaan van foto’s. De applicatie geeft geen visuele feedback op het moment dat je een foto opslaat, waardoor het lijkt dat Picsha niet reageert op je handelen. Kwalijker is nog dat we een ándere foto in ons fotoalbum terugzien dan degene die we hebben opgeslagen. Het zijn euvels die eruit moeten, als Picsha zichzelf geïnstalleerd wil zien op alle deelnemende apparaten.

Downloaden: Picsha (€0,79, universele app)

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

7 reacties

 1. door Mondo

  Mover lite doet hetzelfde, maar gratis en met een coole schuifbeweging.

  Beantwoorden Quote

 2. door Arjan

  Leuke app, inderdaad met wat aanloopproblemen. Ik hoop dat deze snel eruit gehaald worden.

  Beantwoorden Quote

 3. door peter

  is picshare http://www.macupdate.com/app/mac/28739/picshare dan niet beter? en directer?

  Beantwoorden Quote

 4. Goedemiddag

  Momenteel doen we onderzoek naar het probleem met het opslaan van de foto’s.  We zullen hiervoor zo snel mogelijk een update lanceren.
  Hiernaast nemen we de feedback voor de overige punten mee in de nieuwe update en maken zo Picsha wederom een stuk beter!

  Met vriendelijke groet,
  Picsha

  Beantwoorden Quote

 5. door Marijke

  Leuke app! Ik denk dat er na een update alle bugs er wel uit zijn :) Ik vind het in ieder geval heel leuk en handig! Zeker een aanrader als je met meerdere mensen ff snel foto’s wilt uitwisselen!

  Beantwoorden Quote

 6. door Peter

  Leuke App, heb op deze manier eindelijk een keer op een ouderwetse manier fotos bekeken met mijn ouders :)

  Beantwoorden Quote

 7. door Picsha

  Picsha versie 1.3 is nu uit met Apple TV en retina ondersteuning.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.