Picnic in the Park: iPad-bordspel voor kinderen

07 december 2012, 14:44 · Gonny van der Zwaag

picnic icoonPicnic in the Park is een bordspel voor kinderen, waarbij ze op avontuur gaan in een park. Ze moeten in deze variant op het aloude Ganzenbord-spel eten en drinken verzamelen voor in de picknickmand, terwijl ze onderweg allerlei karakters tegenkomen. Het kind dat het eerste zijn mandje gevuld heeft, wint het spel. Je kunt met meerdere kinderen spelen of een computerspeler inschakelen als er geen vriendjes in de buurt zijn. In totaal kunnen er maximaal vier kinderen (of volwassenen) meedoen. Je vult het aantal spelers en hun namen in en je kunt van start gaan met het gooien van de dobbelsteen.

picnic-park-ipadHet aantal punten dat je gooit is ook het aantal vakjes dat je vooruit gaat op het speelbord. Kom je op etenswaren terecht, dan mag je die toevoegen aan je picknickmand. Onderweg kom je dieren tegen die etenswaren wegpakken, zoals mieren die snoepjes opeten. Je raakt daardoor weer etenswaren kwijt en kunt opnieuw beginnen met het verzamelen van snoep, watermeloen of pizzapunten. De game is Engelstalig, maar omdat het vooral neerkomt op vrolijke plaatjes loop je als Nederlandse speler niet tegen problemen aan. De plaatjes geven duidelijk aan om welk voedingsmiddel het gaat.

Om het spel nog wat extra spanning mee te geven zijn er onderweg checkpoints, waar je pas voorbij mag als je voldoende voedingswaren hebt. Zo niet, dan moet je een stap terugdoen totdat je wel genoeg hebt. Leuk om komend weekend met de kids te spelen. De app is universeel en daardoor ook op de iPhone te spelen. Je krijgt dan een miniatuur-overzicht aan de zijkant van het scherm (zie hieronder), zodat je een indruk hebt waar je je op het speelbord bevindt. Spelen op de iPad is een stuk prettiger omdat je dan het hele speelbord kunt overzien. En bovendien is het met een groep kinderen leuker als ze met z’n allen rondom het grotere iPad-scherm zitten. Picnic in the Park is nog een relatief onbekend spel, maar krijgt in de Amerikaanse App Store veel 5-sterrenwaarderingen, waardoor het gemiddelde op 4,5 ster staat.

Downloaden: Picnic in the Park (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

picnic-park-iphone

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

0 reacties

    Plaats een reactie

    Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.