PhotoGrid!: makkelijke manier om iPhone-fotoframes te maken

· Bart Breij

PhotoGrid foto's selecteren iPhoneEr zijn zoveel apps voor de iPhone waarmee je foto’s kan inkaderen in een lijstje, dat je alleen al bij het invullen van de naam PhotoGrid een stapel apps krijgt die letterlijk zo heten. PhotoGrid!, met een uitroepteken aan het einde, is de nieuwste en misschien wel de handigste fotolijst-app die we tot nu toe hebben gezien. Hier is niet de vorm van het kader leidend, maar selecteer je eerst een aantal foto’s en giet de app die daarna in een lijst waarvan je de eigenschappen zelf kan aanpassen.

Je kan maximaal negen foto’s kiezen waar de applicatie vervolgens een vorm, een compositie en een lijst voor verzint. Vanaf dat punt kan je er zelf mee aan de slag en dat kan moeilijk simpeler dan dit. Onderin het scherm staan drie knoppen. De eerste verandert de vorm van vierkant naar staand naar liggend en weer opnieuw. Met de tweede knop tover je een balk in beeld waarop je kan kiezen uit de verschillende mogelijke composities. De derde knop ontpopt het menu met allerlei kleuren en patronen die fungeren als lijst om de foto heen en tussen de foto’s door. Welke verandering je ook drukt, de fotocompilatie erboven luistert meteen naar je wensen.

PhotoGrid iPhone iPod touchAls de uitsnede van foto’s in de lijst je niet bevalt, is er niks aan de hand. Je tikt dan op een foto en zodra die een blauw kader heeft, kan je de foto in de lijst vergroten en verkleinen en van plek veranderen. Houd een foto een flinke poos ingedrukt en de telefoon trilt en voorziet de foto van een rood kader. Je kan hem nu richting een andere foto slepen om de onderlinge plekken te verwisselen.

Ook als je een foto met de knop rechtsboven al eens hebt opgeslagen of hebt gedeeld op Twitter, Facebook, Instagram of via e-mail, kan je je creatie nog onder handen nemen. PhotoGrid! heeft als enige minpunt wellicht dat er een reclamebalk bovenin de app in beeld staat, maar dat is weer het gevolg van het prijskaartje van de app.

Downloaden: PhotoGrid! (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.