Personal for iOS: beheer je leven met iPhone-app

· Bart Breij

Personal for iOS iPhone iPod touch kluisGeen aparte apps meer voor je adressenlijst, boodschappenlijst, huishoudboekje, je visitekaartjes, wachtwoorden, uitgeleende voorwerpen en de instellingen van je beveiligingsalarm. Met de gloednieuwe applicatie Personal for iOS beheer je het allemaal op één plek. Het is een app waarmee je alle aspecten van je dagelijkse leven kan beheren. De informatie wordt gegroepeerd in ‘gems’ die je zelf aanmaakt of invult, en je bepaalt zelf welke gems je deelt met anderen.


Personal for iOS gems in je kluisZowel op de bijbehorende website van Personal, waarop je je accountregistratie moet bevestigen na een melding in je mailbox, als in de net uitgebrachte iPhone-app, kan je gems aanmaken en beheren. Dat doe je in de applicatie met het rechter tabblad Add, waarna je toegang krijgt tot Gemware, een soort App Store voor gems. Daar kan je aan de hand van subcategorieën als algemene informatie (bijvoorbeeld visitekaartje, kopie rijbewijs, contactgegevens voor noodgevallen, login & wachtwoorden, ledenpasjes), Data Import (Facebook en LinkedIn), Electronics (gegevens van je router, softwareversies), Health (allergieën, tandarts, zicht), kinderen, rekeningen, je favoriete koffie, je restaurantlijst, wijnfavorieten, hotelervaringen, auto-ongelukken, verzekeringen en nog veel meer, je hele hebben en houden kwijt.

Een gem behelst een aantal vragen die je beantwoordt. Bij een router wordt gevraagd naar je typenummer en je dag van aanschaf, zodat je die gegevens daarna meteen bij de hand hebt als er iets mis is. Bij een lijst met wijnen kan je bij elke nieuw ingevoerde wijn aangeven wat voor een soort het is, hoe je hem zelf waardeert en waar je hem het best kan kopen. Het zijn voorbeelden van de enorme hoeveelheid gegevens die je in Personal kwijt kan. Het idee is dat je een grote database opbouwt van alles waarvoor je de gegevens bij de hand wilt (kunnen) hebben.

Personal heeft heel bewust gekozen voor die categorisering. Dat heeft alles te maken met de deelmogelijkheden ervan. Bij elke gem kan je namelijk aangeven of je die publiekelijk wil delen of naar e-mailadressen wil sturen van anderen. Dat doe je met het uitwissel-tabblad centraal in de balk onderin. Met dezelfde knop kan je ook lijsten van anderen verzoeken. Voordat je geadresseerden invoert, kan je een selectie maken uit de gems die je wilt delen. Een gem verwijderen uit Personal, doe je door op een gem zelf te drukken. Op de pagina ‘From others’ in het tabblad Vault zie je de gems die anderen hebben gemaakt en met je delen.

De app hecht waarde aan je privacy, valt te lezen in de introductie van de applicatie en in de samenvatting van de algemene voorwaarden die je moet accepteren. De gegevens zitten verborgen in een kluis die voor niemand anders dan jij open gaat, staat er. Je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken als je de website of app te lang open laat staan: ze loggen je na een tijdje inactief te zijn, vanzelf uit.

Downloaden: Personal for iOS (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.