Path krijgt Facebook-import, boeken, films en meer fotofuncties

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

path fotoDe ‘app die Facebook kan vermoorden‘ heeft vannacht een behoorlijk grote update gekregen. Daaruit blijkt dat Path echt van plan is om flink op andere sociale netwerken in te hakken. Maak je een nieuw account aan bij Path, dan kun je al je statusupdates en foto’s van Facebook en Instagram inlezen. Ook kun je je check-ins en tips van Foursquare importeren. Het maakt de definitieve overstap van andere netwerken naar Path wel erg gemakkelijk. Bestaande gebruikers kunnen dat niet doen; zij zullen een nieuw account met een nieuw mailadres moeten gebruiken en daarbij hun vriendenkring in Path opnieuw moeten opbouwen. Wellicht komt het importeren later nog beschikbaar voor andere gebruikers.

Wie de trends rond sociale netwerken volgt (of naar early adopters in z’n omgeving kijkt) weet dat Path behoorlijk groeit. Vooral nadat het adresboekschandaal was opgelost bleek het een populair alternatief voor Facebook. De nieuwe importeerfunctie zal zorgen voor een grote toestroom van gebruikers die voorheen de stap nog niet durfden nemen, omdat ze teveel in Facebook hadden geïnvesteerd. Het enige wat je na het importeren nog moet regelen, zijn wat vrienden.

Maar de vernieuwde Path-app bevat nog veel meer nieuws in versie 2.5. Je kunt voortaan boeken en films delen met anderen via de app. Daarmee begeeft Path zich op het terrein van de app GetGlue. Je krijgt meteen previews, informatie over acteurs en auteurs, reviews en samenvattingen te zien. Het icoontje waarmee je voorheen muzieknummers kon delen heeft nu een meervoudige functie gekregen: het is geschikt voor muziek, boeken en films. Tik je erop, dan kun je de titel van een boek of film invoeren.

path nederlandsDe mogelijkheden om foto’s en video’s te maken en te delen zijn ook flink verbeterd. Nieuw zijn de tools Glo, Depth, Zoom en Crop. Maak je een foto, dan wordt deze voortaan 30% groter getoond. En het maken van foto’s via de volumeknop is nu ook mogelijk. Wil je vierkante foto’s en video’s maken, dan kan dat nu.

Onderling chatten is nog steeds niet aanwezig, maar je kunt bij het sturen van een uitnodiging voortaan wel een iets persoonlijker boodschap meesturen, in de vorm van een tekst of audioboodschap. Voorheen drukte je alleen op een knop, meer niet. Nieuwe vrienden die hun eerste stappen op Path zetten kun je op weg helpen met vriendsuggesties. En om aan te geven dat Path écht de nieuwe Facebook wil worden, is het nu mogelijk om vrienden te porren, wanneer ze een foto of check-in plaatsen van hun stad of wijk. De push notificaties van vrienden zijn opnieuw ontworpen en makkelijker te bereiken, waarbij er naast de notificaties ‘voor mij’ ook notificaties ‘voor vrienden’ zijn.

De list met vernieuwingen is behoorlijk lang en Path zou met de nieuwe importeerfunctie wel eens een flinke slag kunnen toebrengen aan Facebook, Foursquare en Instagram. Path brengt ze allemaal samen in een netwerk van maximaal 150 vrienden. Die beperking maakt Path ook meteen aantrekkelijk: het gaat niet om gigantische hoeveelheden vrienden, maar het delen met mensen die je in het dagelijks leven echt kent.

Downloaden: Path (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.