Patentaanvraag wijst op Nike + iPhone golf-applicatie

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

nike-iphone-golfHet Amerikaanse patentbureau heeft een patentaanvraag van Nike gepubliceerd, waaruit blijkt dat wordt gewerkt aan een nieuwe uitbreiding van de Nike+ iPod-productlijn. Uit de aanvraag blijkt dat het systeem werkt met de iPhone, al is onduidelijk hoeveel betrokkenheid Apple erbij heeft. Met golfmaterieel en een mobiel apparaat kun je je prestaties vastleggen. Daarbij worden de parameters van een golfswing vastgelegd, verstuurd en vertoond op een scherm.

Wat Nike wil gaan doen wordt uitgebreid beschreven, maar in het kort komt het erop neer dat de eigenschappen van een slag tegen de bal worden vastgelegd. Er zijn datamodules bij betrokken die in de golfbal en de golfclub aanwezig zijn. Bij de uitvinding hoort ook een website met een database, die misschien gaat lijken op de huidige Nike + iPhone website voor hardlopers. Voor het vastleggen van de gegevens kan ook een smartphone worden gebruikt, “zoals een iPhone”. Nike houdt dus nog de mogelijkheid open om de vinding ook op andere platformen te gebruiken. Nike’s patentaanvraag 20110183780 werd in het eerste kwartaal van 2010 ingediend.

golf-iphone-app

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.