Pastebot kan clipboard van meerdere iPhones delen

·

pastebotTapbots brengt de applicatie Pastebot op de markt, waarmee je stukken tekst naar het klembord van de iPhone kunt kopiëren en de clippings kunt opslaan, ordenen en bewerken. Het is zelfs mogelijk om afbeeldingen te clippen. In de pas uitgebrachte update 1.2 is de mogelijkheid om de inhoud van het klembord met meerdere iPhones of iPads uit te wisselen. Voorheen kon je de app op meerdere iPhones installeren, maar vanuit de Mac was maar een koppeling met één iPhone of iPad mogelijk. Dat is nu opgelost.

Pastebot heeft ook een nieuw icoontje. Zo’n twee weken geleden kreeg ontwikkelaar Tapbots een brief van een bedrijf dat van mening was dat het icoon teveel leek op een logo waarop ze het handelsmerk hadden. Volgens Tapbots is er geen verwarring mogelijk, maar na het raadplegen van meerdere advocaten besloten ze toch maar niet aan een juridisch gevecht te beginnen. Ze willen zich liever concentreren op het maken van software.

pastebot awesomeOm optimaal gebruik te maken van Pastebot moet je de gratis Mac-applicatie installeren. De software is niet verplicht, maar maakt het wel makkelijker om teksten en plaatjes via Wi-Fi op te slaan op de desktop, zodat je er later nog eens naar kunt kijken.

Downloaden: Pastebot (€2,39)

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

7 reacties

 1. door Ralph

  Flauw dat er geen Windows applicatie is. (Ik heb een Mac hoor, maar alsnog)

  Beantwoorden Quote

 2. door Richard

  Vindt het een erg fijne app. Gebruik het bijzonder vaak. Om artikelen die ik van internet wil bewaren bijvoorbeeld. Zodra mijn mac aan staat en ik open de app dan staat het artikel ook op mijn mac. Fijne app.

  Beantwoorden Quote

 3. door Jeffrey

  Heb deze app, maar het is wel vervelend dat je elke keer die app moet openen om het gekopieërde op te slaan. Hopelijk brengt OS 4.0 daar verandering in, al vrees ik daarvoor.

  Beantwoorden Quote

 4. door Hjalmar

  Wel een bijzondere app. Kan geen clipboardmanager tegenop en het werkt ook nog als een trein. Het maakt je Iphone een praktisch verlengstuk van je Mac!

  Beantwoorden Quote

 5. door Jens Kortmeijer

  Misschien handig om even aan te geven of het delen van clipboards tussen iPhones via Wifi gaat (kan je net zo goed mailen) of anderszins (Bluetooth)

  Het knukkelige van Apple’s clipboard implementatie is dat geen rich datatypes toelaat terwijl ze die uit OSX zo hadden kunnen overnemen.
  Dus text en image mailen is zowiezo al makkelijker.
  Of zie ik nu 1 van de OS4 wereldinnovaties over het hoofd ?

  Beantwoorden Quote

 6. door Xinchou

  Ow, toen ik de titel las dacht ik dat het om het delen bij iPhones onderling zou zijn maar het gaat hier dus blijkbaar over van Mac naar iPhone en visa versa, alleen ondersteunt ie nu zeker gewoon meerdere iPhones tegelijk. Jammer, had dat wel een handig iets gevonden. Alsnog fijn voor degene die een mac gebruiken natuurlijk ;)

  Beantwoorden Quote

 7. door Thom

  Tapbots brengt de applicatie Pastebot op de markt, waarmee je stukken tekst naar het klembord van de iPhone kunt kopiëren en de clippings kunt opslaan, ordenen en bewerken.

  Uhhh volgens mij bestaat het al heel lang? Ik heb het idd al op mn iPhone gehad. Moet het niet zijn ‘Tapbots bracht ooit de applicatie Pastebot op de markt, waarmee je stukken tekst naar het klembord van de iPhone kunt kopiëren en de clippings kunt opslaan, ordenen en bewerken. Nu brengen ze een update uit’?

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.