Opruimen van afbeeldingen zorgt voor problemen in NU HD (1.2.3)

·

NU HDSinds de laatste update van NU HD (1.2.3) klagen veel gebruikers, onder meer via de commentaarfunctie in de App Store, dat artikelen niet meer willen laden. Ontwikkelaar Peperzaken heeft het probleem onderzocht en publiceerde vandaag een blogpost met daarin meer informatie over de oorzaak van het probleem. Een update die het probleem zou moeten verhelpen is inmiddels bij Apple ingediend. In de blogpost wordt ook een tweetal work-arounds genoemd die gebruikers in de tussentijd kunnen proberen.

De NU HD-applicatie maakt gebruik van een groot aantal afbeeldingen. Deze afbeeldingen worden tijdelijk opgeslagen (gecached) en na gebruik weer verwijderd. Dit is waar het misgaat. Het opruimen van de afbeeldingen wordt gedaan door een script. Maar in de laatste versie van de app gebeurt dat niet op een efficiënte wijze, legt Dirk-Jan Huizing namens Peperzaken uit:

Waar we onvoldoende rekening mee hebben gehouden is de variatie in tijd die het script nodig heeft om alle ‘overbodige’ afbeeldingen op te ruimen. Er is inmiddels een update aangeboden bij de AppStore waarin we per batch afbeeldingen opruimen totdat het archief schoon is.

Hij verwacht dat de update binnen een week in de App Store zal verschijnen. In de tussentijd kun je als gebruiker twee dingen doen. Je kunt allereerst de applicatie verwijderen en opnieuw installeren. Dit zorgt ervoor dat de cache automatisch wordt leeggemaakt. Een andere optie is om even te wachten bij het opstarten van de applicatie. Dat is namelijk wanneer het ‘opruim-script’ zijn werk doet. Het probleem treft volgens Huizingh iedere gebruiker, maar niet iedereen hoeft er last van te hebben. Het opruimen kan variëren van zo’n tien seconden tot meer dan vijf minuten en is afhankelijk van hoe vaak je de applicatie gebruikt.

Zodra de update beschikbaar is, zullen wij daarvan op iPadclub melding maken.

Onderwerpen
door Michel Lusthof

Studeerde tot november 2013 Communicatie, maar is al sinds 2010 actief voor iCulture. Schrijft momenteel vooral 's avonds. Is een actieve Twitteraar en ook geïnteresseerd in tv-series, journalistiek en media. Schreef tijdens zijn studie ook voor andere techsites en -tijdschriften.

4 reacties

 1. door Dustin

  Ik heb juist last dat de afbeeldingen niet in de cache komen.. elke keer moet hij alles opnieuw laden. Zeker rottig bij 3G gebruik.

  Beantwoorden Quote

 2. door Smrf

  Ik heb een ander nu hd probleem: als ik op het weer-icoon tik klapt de app eruit.

  Beantwoorden Quote

 3. door Dean

  Gelukkig had ik hem nog niet geüpdatet.

  Beantwoorden Quote

 4. door Tomtom100

  Heb ik
  Ook

  Origineel geplaatst door Smrf
  Ik heb een ander nu hd probleem: als ik op het weer-icoon tik klapt de app eruit.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.