Ontwikkelaar start inzameling om Vendetta-game voor iPad te maken

19 januari 2013, 08:25 · Gonny van der Zwaag

vendetta-ipadStel, je bent Guild Software, een onafhankelijke gamestudio van vier mensen. Je hebt 100.000 dollar nodig om je game op de iPad uit te brengen. Wat doe je dan? Je gaat naar Kickstarter en start een inzameling onder geïnteresseerde spelers. Anno 2013 is dat een volkomen normale manier om je plannen te realiseren. Vendetta Online is een MMORPG in 3D die zich in het heelal afspeelt. De game bestaat sinds 2004 en is al crossplatform te spelen op Mac, Linux en Windows. Een Android-versie volgde in maart 2011, maar een iPad-versie is er nog niet. Die moet mooier worden dan de Android-versie, maar geld om de ontwikkeling zelf te financieren heeft Guild Software niet. Vandaar de Kickstarter-campagne.

Voor $1 schaar je je al achter het project. Investeer je $15 dan krijg je een code om vier maanden lang de premiumversie van de game te spelen. Bovendien krijg je een speciale badge als speler. Hoe meer je geeft, hoe langer de premium-speelduur en hoe exclusiever de badge. Het geld dat wordt ingezameld zal worden besteed aan het ontwikkelen van een iPad-versie met Retina-graphics en voice-overs. Die zal begin dit jaar al verschijnen. Het resterende geld zal worden gebruikt om later dit jaar een versie met verbeterde gameplay aan te bieden.

Meer info: Kickstarter

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

0 reacties

    Plaats een reactie

    Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.