Ontwikkelaar haalt game Battle Dungeons uit App Store wegens piracy

(Laatst bijgewerkt: ) · Bastiaan Vroegop

Battle DungeoniOS-ontwikkelaar Hunted Cow heeft zijn nieuwe game Battle Dungeon weer uit de App Store gehaald. Teveel spelers zouden het spel met behulp van piracy gratis downloaden, waardoor de servers die de game gebruikt werden overbelast. Omdat er niet voor het spel werd betaald, heeft de ontwikkelaar geen middelen om extra servers mee in te zetten.

Battle Dungeons was een online strategiegame, waarin spelers beurtelings hun zetten mochten maken. Hierdoor was het spel zeer afhankelijk van de servers die werden gebruikt. Door de servers offline te halen, is de game ook onspeelbaar geworden voor eerdere kopers.

Hunted Cow gaf het volgende statement:

We hebben Battle Dungeon helaas offline gehaald voor nu. Dit wegens de hoge serverdruk die werd gecreëerd door een groot aantal versies van het spel die waren verworven via piracy. De hoge serverdruk onthulde technische problemen waarvan wij denken dat ze niet opgelost kunnen worden op de manier die onze betalende klanten verdienen.

Hunted Cow stelt dat kopers van de game of in-app voorwerpen hun geld terug kunnen vragen. Hiervoor moet contact worden opgenomen met de ontwikkelaar. Wordt het volledige bedrag terugbetaald, dan maakt Hunted Cow vermoedelijk verlies: Apple claimt immers ook een percentage van de verkoopprijs.

Anderhalf jaar geleden bleek slechts één op de twintig spelers van FingerKicks de game in de App Store te kopen. In 2009 besteedde industriesite Gamasutra nog uitgebreid aandacht aan het onderwerp.

Via Touch Arcade.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.