Onbeperkt tijdschriften lezen met Readr voor 10 dollar per maand

23 december 2012, 22:34 · Gonny van der Zwaag

readr ipadBen je gek op tijdschriften lezen of moet je voor je werk veel internationale bladen in de gaten houden, dan heeft het zin om eens naar Readr te kijken. Deze app is alleen verkrijgbaar in de Amerikaanse App Store, maar het is een kleine moeite om daar een account aan te maken. Readr geeft je toegang tot tientallen magazines die je los kunt aanschaffen. De losse nummers zijn niets bijzonders, want die vind je ook in de Kiosk (Newsstand) en apps als Zinio. Wat Readr bijzonder maakt is dat je voor 10 dollar per maand een AnyTime-abonnement kunt nemen om onbeperkt bladen te lezen. Een soort Spotify dus, maar dan voor tijdschriften.

In het aanbod zitten tijdschriften voor elke smaak, van Running en Men’s Fitness tot Diesel Power, How It Works, Clean Eating, Shutterbug en Marie Claire. Bekende namen dus, maar ook de wat minder bekende tijdschriften die je niet zo snel in handen krijgt. Het aanbod is overigens niet compleet, want we misten een aantal bekende namen en bladen als Glamour, Elle en Vogue zijn uitgesloten van het all-you-can-eat-abonnement.

Je moet er wel twee dingen voor doen: een Amerikaans iTunes-account aanmaken en een paar Amerikaanse iTunes-cadeaubonnen laten kopen door mensen die binnenkort naar de VS gaan, zodat je je abonnement kunt afsluiten.

Voor mensen die niet betalen heeft Readr ook wat te bieden: je kunt elke maand 20 minuten gratis door alle tijdschriften bladeren, om te kijken of er iets bij zit. Alleen zul je wel gericht te werk moeten gaan, want met honderden tijdschriften kun je in 20 minuten maar het topje van de ijsberg bekijken.

Hoe je een Amerikaans iTunes-account opent, lees je hier. iTunes-cadeaubonnen koop je in de VS (de Nederlandse iTunes-cadeaubonnen zijn niet geschikt), laat je meenemen door mensen die vaak naar de VS gaan of koop je online. Een Amerikaanse creditcard is moeilijk te krijgen, maar je kunt wel een prepaid-creditcard (laten) kopen.

Downloaden: Readr (gratis, alleen in Amerikaanse App Store, iOS 5.0+)

Readr & AnyTime See how it works from PixelMags Inc. on Vimeo.

Tipgever: Rob

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

Gerelateerde berichten

7 reacties

 • Tom
  1 year

  Kan ik ergens een overzicht zien van het complete aanbod (en wat ook binnen dat anytime abo valt?)?

  Antwoord Quote

 • Jasper
  1 year

  Ik heb nu een paar weken naar wat krantenartikelen ziten staren op mijn iPad maar ik verlang weer naar papier !
  Dus geen Zinio dingen meer – bedankt

  Antwoord Quote

 • Sven
  1 year

  Origineel geplaatst door Tom
  Kan ik ergens een overzicht zien van het complete aanbod (en wat ook binnen dat anytime abo valt?)?

  Ja staat in de tekst, 20 min gratis per maand.

  Antwoord Quote

 • Tom
  1 year

  Een overzicht van de titels van magazines..

  Antwoord Quote

 • MRKING
  1 year

  Een vergelijkbaar model is de app Next Issue.

  Antwoord Quote

 • @MRKING: Ja, dat is ook een goeie. Jammer dat die licentieafspraken zo regiogebonden zijn, zodat je ook deze app alleen via de Amerikaanse App Store kan downloaden. Terwijl het voor mij als Nederlander een kleine moeite is om een Amerikaans account te openen en de app alsnog te installeren. Gooi het dan gewoon internationaal open, zou ik graag zien.

  Antwoord Quote

 • Pedro
  1 year

  Readr is ondertussen ook in de Nederlandse AppStore verkrijgbaar.

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.