Officiële iPad-app Game of Thrones uitgekomen

27 november 2012, 16:24 · Bart Breij

Game of Thrones iPad headerDe boekenserie A Song of Fire and Ice van George R.R. Martin, beter bekend als Game of Thrones, heeft een eigen officiële app gekregen op de iPad en iPhone. In de applicatie vol kleurentekeningen kan je bijleren over de personages, de huizen, de plaatsen en zie je de kaarten van het Noorden en Zuiden. De applicatie houdt rekening met je voortgang in de boeken om geen informatie te verklappen die je nog niet wil tegenkomen. Helaas moet je wel bijbetalen om informatie uit de volgende boeken vrij te spelen.

De informatie van het eerste boek en het inmiddels in Nederland uitgezonden eerste seizoen Game of Thrones, hebben geen slotje meer en zijn vrij toegankelijk. Voor de opvolgende boeken of seizoenen, betaal je 1,79 euro per stuk. Daarmee ontgrendel je nieuwe personages, locaties en huizen uit het boek en – al kan je restricties nog steeds met een slider instellen – krijg je dus toegang tot meer content. In de tabbladen met de verschillende rubrieken informatie, kan je steeds kiezen voor twee overzichten: alle informatie die je al in bezit hebt, of ook met alle informatie die je nog niet hebt, weergegeven.

Game of Thrones iPad Eddard StarkElke informatiepagina in de officiële Game of Thrones-app is een soort Wiki-pagina op een geelbruine ‘papier’ achtergrond. Daarin zie je een foto, lees je een beknopte omschrijving en zie je rechts verwijzingen naar meer informatie over personages en locaties met aandrukbare links.

Zo klein als het lettertype is in de artikelpagina’s, zo mooi is de applicatie in zijn totaliteit afgewerkt. In het hoofdscherm veranderen links en rechts steeds portretten van personages en als je een menu uittrekt, komt dat bijna als een vaandel in beeld. Het menu schuift naar links zodra je een ‘wiki’ opent en gaat net zo eenvoudig weer terug. De kaart is niet de snelste, maar kan ook ingezoomd worden en biedt met een druk meer informatie over locaties – mits ontgrendeld.

Game of Thrones kaart groot

Game of Thrones gooit werkelijk met namen en plaatsen, en dat is precies wat deze fraaie iPad-app rechtvaardigt. Of je het in-app aankoopsysteem voor meer informatie ook gerechtvaardigd vindt, is aan jou.

Downloaden: George R.R. Martin’s A World of Ice and Fire – A Game of Thrones Guide (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Onderwerpen
door Bart Breij

Heeft bijna 1200 apps op de iPhone staan - net iets meer dan het gemiddelde aantal van 26. Is dan ook de appmeister van iCulture, met meer dan 5000 artikelen over apps en games. Kan niet zonder todo-app Clear.

3 reacties

 • Xander
  1 year

  Link naar app werkt niet (iig niet bij mij)

  Antwoord Quote

 • Xander
  1 year

  Link werkt nu wel, was ik te vroeg? ;-)

  Antwoord Quote

 • Theo
  1 year

  Niet veel bijzonders voor die 425 MB, en het meeste is gelocked. Zonde van de ruimte.

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.