Office2 Plus: gratis iPhone-kantoorpakket met In App Purchase

·

office plusVoor de meeste iPhone-gebruikers is €4,99 een behoorlijk bedrag voor een applicatie, ook als het om zoiets nuttigs als een Office-applicatie gaat. Daarom heeft Byte² gekozen voor een freemium-uitvoering van Office² Plus. Je kunt deze software gratis proberen en kunt daarna via een In App Purchase de optie toevoegen om je documenten op te slaan. Met de gratis uitvoering kun je wel bestanden in de formaten DOCX, XLSX, PPT, PPTX, PDF, iWork, HTML, PNG en JPEG openen en bekijken, zowel in landschaps- als portretweergave. Wil je ze bewerken, dan koop je voor het opslaan van Word- en Excel-documenten deze twee modules via een In App Purchase (€2,39 per stuk).

Uiteindelijk ben je met de losse aankopen dus een paar cent goedkoper uit dan wanneer je meteen Office² koopt (al langer beschikbaar), waar alle functies al in zitten. Office² Plus onthoudt bij elk bestand waar je het laatst bent gebleven, zodat je niet hoeft te bladeren. Je kunt de bestanden van en naar je computer kopiëren via Wi-Fi of online diensten zoals Google Docs en MobileMe’s iDisk. Automatisch bookmarken en het versturen van bestanden als e-mailbijlagen is ook mogelijk.

Downloaden: Office² Plus (gratis plus 2x €2,39 via In App Purchase)

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

11 reacties

 1. door LoaLoa

  Op dit moment gebruik ik de gratis Google applicatie en open daarin de documenten via Docs.
  Zal eens kijken of dit handig is.

  Beantwoorden Quote

 2. door phoenix

  “Voor de meeste iPhone-gebruikers is €4,99 een behoorlijk bedrag voor een applicatie”

  als je blieft zeg – een kop koffie bij StarBucks betaal je meer voor – laten we toch stoppen met dat alles gratis moet zijn, in Nederland moet niet alléén de Zon voor niets op, maar je iPhone abbonement, je brood, de hypotheek, maar sorry, die vlieger gaat niet op, ook niet voor niets.

  gaan we $9,90 (± €7,95 ???)voor elk van de drie iWork pakketen voor iPad ook te veel vinden?

  niet dat ik nou om Office² zit te springen, maar de kachel moet wel branden

  Beantwoorden Quote

 3. door 4saus

  hoe zit het dan?

  kan je nu een bijlage in mail direct openen met deze software?

  Beantwoorden Quote

 4. door Klinkhamer

  @ Phoenix
  Niet alles kan gratis zijn, maar als er een mogelijkheid bestaat om software gratis aan te bieden (lees: openoffice) zijn we als consumenten wel gek om daar geld aan uit te geven, of het nu de prijs van een kop koffie is of meer (ok, je kan twisten over functionaliteit)

  Beantwoorden Quote

 5. door iCreatedTech

  @LoaLoa: Hoe heet die gratis Google app?

  Beantwoorden Quote

 6. door buster p. keaton

  @phoenix: Koffie bij starbucks is dan ook belachelijk duur. iedereen die daar z’n geld aan uitgeeft is niet goed bij z’n kop want geweldig lekker is’ie ook niet.
  En $9,90 lijkt weinig, maar dat kost een serieuze gebruiker die alledrie wil hebben $29,70 en dat is bijna de helft bovenop het gewone iWorkpakket. Dus zo gratis is het allemaal niet. Reken ‘s iets na voordat je ‘alsjeblieft zeg’ gaat roepen.

  Beantwoorden Quote

 7. door phoenix

  Origineel geplaatst door buster p. keaton
  $29,70

  nou, ben je niet blij met je iWork, ik wel en zou die drie extra’s direct downloaden bij mijn eventuele iPad

  Beantwoorden Quote

 8. door Boelie

  Wat is het verschil met DocsToGo?

  Beantwoorden Quote

 9. door Diederik

  Origineel geplaatst door buster p. keaton
  @phoenix: Koffie bij starbucks is dan ook belachelijk duur. iedereen die daar z’n geld aan uitgeeft is niet goed bij z’n kop want geweldig lekker is’ie ook niet.
  En $9,90 lijkt weinig, maar dat kost een serieuze gebruiker die alledrie wil hebben $29,70 en dat is bijna de helft bovenop het gewone iWorkpakket. Dus zo gratis is het allemaal niet. Reken ’s iets na voordat je ‘alsjeblieft zeg’ gaat roepen.

  Nou, een Double Chocolate Chip Frappuccino kan ik anders best waarderen, en ik weet van mezelf dat ik ‘goed bij me kop ben’, zoals jij dat zo mooi stelt.

  Beantwoorden Quote

 10. door LoaLoa

  @iCreatedTech:

  Google Mobile App

  Beantwoorden Quote

 11. door fago

  Kan je er een word-bestand mee opslaan als icoon op je springboard?

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.