Nimble Quest: beelden van nieuwe game maker Tiny Tower

29 januari 2013, 19:09 · Bastiaan Vroegop

NimbleQuest 1Pocket Planes- en Tiny Tower-ontwikkelaar NimbleBit werkt op het moment aan het spelletje NimbleQuest, dat over een paar maanden moet verschijnen. Details over deze game waren tot nu toe schaars, maar NimbleBit heeft TouchArcade een kijkje in de keuken gegund. In een zestal screenshots is te zien hoe het spel bestaat uit een groep fantasyhelden die als een trein door kerkers, grotten en binnenplaatsen vecht. Dat is volgens de ontwikkelaar gelijk ook het hele punt van het spel: je personages kunnen tijdens hun reis door levels niet stilstaan. Aan jou de taak om ze de juiste kant op te sturen.

NimbleQuest klinkt daarmee direct al een stuk interactiever dan NimbleBit’s eerdere spellen. In Tiny Tower en Pocket Planes was je vooral bezig met het beheren van je bedrijven, waardoor er buiten het simulatiesegment weinig ‘spel’ te vinden kon zijn. Door je personages te besturen zou NimbleQuest je een bezigheid kunnen geven waarbij je reflexen nodig zijn.

NimbleQuest 2

De bekende sociale haken van andere NimbleBit-titels zullen ook in NimbleQuest aanwezig zijn. Zo is het mogelijk om met vrienden online een gilde te starten, waarmee je de ranglijsten kunt beklimmen door een hogere score te halen. Het systeem klinkt erg als de Flight Crews in Pocket Planes, waarbij je ook een team kon samenstellen.

Een exacte verschijningsdatum voor NimbleQuest is nog niet bekend: we weten alleen dat het spel over “een paar maanden” zal verschijnen.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er ergens een gelekte iPhone te vinden of zijn er geruchten over een nieuwe Apple Store, dan is hij daar als eerste op de redactie bewust van. Loopt de laatste tijd heel Amsterdam door terwijl hij de iOS-locatiegame Ingress speelt.

Gerelateerde berichten

0 reacties

    Plaats een reactie

    Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.