Nieuwe podDJ-app van pod2g wil concurreren met djay

·

pod2g-ipad-kleinGisteren hoorden we al dat de bekende iOS-hacker pod2g zijn eerste app heeft uitgebracht in de App Store. Maar vanaf vanochtend is ‘ie eindelijk ook in de Nederlandse App Store te vinden. De app podDJ (€5,49) is een dj-app die erg doet denken aan djay (momenteel €8,99). Je kunt daar tegenin brengen dat er maar een paar mogelijkheden zijn om een draaitafel op een iPad-scherm af te beelden, dus het zal interessant zijn om te zien waar de voorkeur van echte dj’s straks ligt. Het is pod2g’s eerste App Store-bijdrage, nadat hij eerder bekend werd door talloze jailbreak-releases, zoals Absinth 2.0. Met podDJ kun je nummers mixen en scratchen vanuit de iTunes-bibliotheek op je iPad.

De interface ziet er mooi uit, in de stijl die we ook al van de eerder genoemde app djay gewend waren. Maar volgens pod2g is het de snelste dj-app voor de iPad. De refresh rate van OpenGL is namelijk 60Hz en de sound output latency is slechts 5 milliseconden, zodat er bij het aantikken van een cue-knop bijna geen vertraging is. Het is volgens pod2g de meest realistische draaitafel die je ooit hebt gezien.

Ter vergelijking: podDJ en daaronder z’n grote concurrent djay.

poddj-ipad

djay-ipad

De lange lijst met eigenschappen op de website wijst erop dat dit een dj-app is voor mensen die van technische specificaties houden. Voor de minder technisch aangelegde beginnende dj is het leuk om te weten dat podDJ externe mixers ondersteunt, BPM kan herkennen, de output kan monitoren en dat het geoptimaliseerd is voor iOS 6. Voor lagere firmwareversies is de app niet geschikt. De app ondersteunt ook AirPlay om de muziek meteen naar een muziekinstallatie te sturen, kan multitasken en heeft direct toegang tot je iTunes-bibliotheek, zonder tijdelijke muziekbestanden aan te maken. De linker draaitafel bepaalt de beat, de rechter gebruik je om te scratchen.

De prijs van €5,49 gaat eind januari omhoog.

Downloaden: podDJ (€5,49, iPad, 6.0+)

Hieronder zie je de trailer:

Een wat realistische demofilmpje laat zien hoe snel de app in werkelijkheid is:

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

5 reacties

 1. door EOTB

  Net even gedownload en bekeken. Mist nog heel wat functionaliteit die djay wel heeft. Verder ben ik ook niet erg onder de indruk van de functies die er wél zijn: zo is de keylock functionaliteit niet geweldig (zeker als je snel wiijzigingen aan wilt brengen in het ‘toerental’). Ook mis ik auto dj functie en last but not least…. Effecten.

  Staat tegenover dat latency inderdaad indrukwekkend laag is en dat look en feel prima is.

  Wat mij betreft op dit moment nog zeker geen concurrent voor de alom geprezen djay app, maar wat niet is kan nog komen?

  Beantwoorden Quote

 2. door Alex

  Zolang die dj apps alleen maar muziek vd ipad zelf af kunnen spelen, via itunes, heb je er niets aan, hoe ontzettend goed de app ook is. Destijds daarom van djay afgezien. Zelfs een 64gb ipad heeft een beperkte opslagcapaciteit. Je wilt toch van je eigen opslagmedia afspelen, zoals een nas!

  Echt heel jammer, en een vaker gehoorde klacht (google maar na).

  Beantwoorden Quote

 3. door CK Fresh

  Helemaal met Alex eens, waarom is dit nu nog steeds niet mogelijk?!

  Beantwoorden Quote

 4. door Matthijs

  Eens met de vorige reacties, streamen vanaf een fileshare/iTunes op je laptop is een must. De standaardspeler op de iPad kan wel streamen vanaf je laptop iTunes -collectie, dat 3rd party apps dat niet kunnen ligt waarschijnlijk aan Apple… Licenties misschien?

  Beantwoorden Quote

 5. door floa1512

  Nou mooi dit is hoop gevend want pod2g is de bekende jailbreak maker en zijn applicatie is te gebruiken vanaf ios 6+.
  Dus voor mij is een en een twee.
  Ik neem aan dat hij dit ook aan jailbreakers wil verkopen.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.