Nieuwe Nijntje-app voor iPad: Nijntje in de sneeuw

24 december 2012, 08:07 · Gonny van der Zwaag

nijntje sneeuwEr is een nieuwe Nijntje-app voor de iPad verschenen. De vierde educatieve Nijntje-app heeft de naam ‘Nijntje in de sneeuw‘ gekregen en is gericht op peuters en kleuters. De kinderen spelen mee met het verhaal. Ze glijden op een slee met Nijntje over de bergen, zoeken het vogeltje onder de sneeuw en bouwen daarna een vogelhuisje. De toepasselijke titel bevat eenvoudige leerzame spelletjes, bijvoorbeeld: je gooit sneeuwballen en probeert zo de hoed van een sneeuwpop te gooien. Je kunt ook je eigen tekening inkleuren en als e-card versturen. Ook kun je het verhaal met je eigen stem opnemen.

Kleine kinderen kunnen luisteren naar het voorgelezen verhaal en plaatjes kijken, terwijl de grotere kinderen actief mee kunnen doen. De app is in twee talen te gebruiken: Nederlands en Engels. Je kunt de app dus ook gebruiken om kinderen vertrouwd te maken met het Engels. Hou je het liever alleen op Nederlands, dan kan dat ook.

Nijntje in de sneeuw is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Dick Bruna, dat door Sanoma is omgezet naar een digitaal boek. Er zijn in de App Store nog meer kinderboeken voor de iPad verkrijgbaar, met Nijntje in de hoofdrol. Nijntje in de sneeuw is t/m 28 december verkrijgbaar voor de introductieprijs van € 3,59 (daarna €4,49). De andere apps van Nijntje zijn ook afgeprijsd van €4,49 naar €3,59.

Downloaden: Nijntje in de sneeuw (€3,59, iPad, iOS 4.3+)

Ook verkrijgbaar:

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

3 reacties

 • George
  1 year

  Ik snap dat deze apps populair zijn voor ouders.
  Naar mijn mening is de tactiele ervaring van het scrollen en vegen door een app niet inwisselbaar met het pakken van een echt voorleesboekje.

  Antwoord Quote

 • Marianne
  1 year

  Nijntje is altijd leuk. De kinderen zijn er dol op. Maar waarom heeft de app een Engelse naam? (Miffyinthesnow)

  Antwoord Quote

 • @George: Ik denk dat ze voorleesboekjes ook niet echt vervangen. Dat ze populair zijn, begrijp ik ook wel. Met een app waarin van alles beweegt en reageert hou je een kind langer stil.

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.