Nieuwe gratis game Palm Heroes 2 nu op iPad

Palm Heroes 2 voor iPadPalm Heroes 2 is deze week uitgebracht als app op de iPad. Het is een ouderwetse turn-based RPG (rollenspel) waarin je in een isometrisch perspectief op de wereld kijkt. Je stuurt als speler een of meerdere helden aan die gevechten en misses aangaan en je koninkrijk kunnen uitbreiden ten koste van omliggende machten. Dat gebeurt met een hoop magie en fantasierijke creaturen. Het spel is voorzien van een uiterlijk dat doet denken aan oude spellen voor de eerste Windows systemen. Een instructievideo licht Palm Heroes 2 toe.

Die video laat zien dat Palm Heroes 2 niet het simpelste spel op de iPad is. Het heeft behalve een ouderwets uiterlijk ook een diepgang die je niet vaak in spellen meer ziet en dus moet je er even voor gaan zitten. Rome is niet in één dag gebouwd en dat zal jouw koninkrijk evenmin zijn. Een echt liefhebbersspel dus, maar iedereen kan het proberen. Palm Heroes 2 is namelijk gratis en de beschrijving in de App Store wijst niet op enige prijsveranderingen. Wel wijst de video erop dat er geld gevraagd kan worden voor nieuwe maps die je kan downloaden. Bij de twee kaarten die nu beschikbaar zijn prijkt ‘Free’.

Heb je liever een gepolijster spel waarin je kan handelen, vechten en veroveren? Misschien is Civilization Revolution (€10,49) een goede optie.

Downloaden: Palm Heroes 2 (gratis)

Palm Heroes 2 Ipad Tutorial from True Chromatic on Vimeo.

Door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.