Nieuwe applicatie Files 1.0 maakt van je iPhone een externe harddisk

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

Files 1.0Files 1.0 is een nieuw programma in de App Store, waarmee het mogelijk is om bestanden uit te wisselen tussen je iPhone en iPod touch en een Mac of pc. Files is daarmee een alternatief voor DataCase, waar de laatste tijd veel over wordt gepraat. Je kunt met Files bestanden met drag & drop vanuit de Finder of Verkenner naar je mobiele apparaat slepen. De iPhone gedraagt zich net als elke gedeelde folder. Sterker nog: elk apparaat dat het WebDAV-protocol begrijpt kan verbinding maken met Files. Je kunt met het programma toegang krijgen tot Microsoft Office-documenten, PDF-bestanden, afbeeldingen, tekst, html-bestanden, films en audiobestanden. Er zit wel één voorwaarde aan: het werkt alleen via Wi-Fi.

Met Files kun je de iPhone of iPod touch als een soort netwerk-harddisk gebruiken. Wanneer je gasttoegang activeert kunnen vrienden op je lokale Wi-Fi-netwerk ook bladeren door je publieke folder. Documenten en afbeeldingen worden schermvullend getoond, in portret- of landschapsweergave. Je kunt ook bookmarks toevoegen bij documenten die langer zijn. Files onthoudt daarbij waar je de laatste keer in een document bent gebleven.

Installeren: Files 1.0 (€5,99)
Meer info: Olive Toast Software
Met dank aan tipgever Arjan!

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.