Nieuw patent toont driedimensionale avatars voor iOS

30 maart 2012, 12:33 · Bastiaan Vroegop

Apple AvatarsIn nieuwe patenten van Apple is te zien hoe je een driedimensionale avatar van jezelf kunt maken op de iPhone en iPad. Deze kun je vervolgens gebruiken als personage in bepaalde spellen. Het idee is niet nieuw, we zagen immers eerder al een patent waarin de driedimensionale avatars werden besproken. In dit nieuwe patent zijn echter een aantal screenshots te vinden, waarin je ziet hoe zo’n personage er precies uit zal komen te zien.

Patently Apple dook het patent op. De beelden tonen hoe je een driedimensionaal personage maakt door kleuren en elementen van het gezicht aan te passen met een aantal knoppen. Als voorbeeld wordt er een iPad gebruikt, maar gezien de aard van iOS zou het niet verrassend zijn als je dit ooit ook op de iPhone kunt doen.

Hoe Apple de driedimensionale avatars gaat inzetten is nog niet bekend. In het patent wordt wel gesuggereerd dat je jouw personage in bijvoorbeeld een game kunt gebruiken. Dit doet erg denken aan een soortgelijk systeem dat wordt gebruikt op de Nintendo Wii en Xbox 360. Een patent bevestigt echter niet dat we binnenkort iets nieuws kunnen verwachten. Daar staat tegenover dat de screenshots er op wijzen dat Apple al erg ver is met de ontwikkeling van dit idee. Volgens jailbreaker @chronic bestaat de avatar-bouwer al veel langer, maar werd hij in iOS 4 om mysterieuze wijze verwijderd voordat hij gebruikt kon worden.

Apple Avatars

Onderwerpen
door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er ergens een gelekte iPhone te vinden of zijn er geruchten over een nieuwe Apple Store, dan is hij daar als eerste op de redactie bewust van. Loopt de laatste tijd heel Amsterdam door terwijl hij de iOS-locatiegame Ingress speelt.

Gerelateerde berichten

8 reacties

 • Wybe
  2 years

  Dat zou wel heel cool zijn in combinatie met gamecenter en het opslaan van je save games in icloud

  Antwoord Quote

 • gemezz
  2 years

  Best kansloos dat ze daar een patent voor aanvragen. Echt voor alles wordt tegenwoordig een patent aangevraagd. Ik bedoel hoeveel van dit soort dingen bestaan er? De mii (wii) xbox, ps mannetjes enz.

  Antwoord Quote

 • Jan Aukes
  2 years

  Heb je ook een bril nodig om ze in 3D te zien? :-)

  Antwoord Quote

 • Peter
  2 years

  @Jan Aukes: 3D is anders dan driedimensionaal. Driedimensionaal is dat er diepte is gecreërd, dat zie je bijvoorbeeld ook in schilderijen en 3D dat wordt toegepast in films “Komt naar je toe”.

  Ontopic: Het is eigenlijk wel een leuk idee, maar als je die overal voor zou gebruiken zien sommige gebruikers er wel hetzelfde uit.

  Antwoord Quote

 • sanderevers
  2 years

  @Peter: Beide is 3D ;) Alleen de weergave is anders.

  3D “diepte” is een afbeelding (bv schilderij, foto, computerspel) waarin een diepte te zien is.
  3D beeld is een scherm / foto welke voor beide ogen een uniek beeld toont.

  Antwoord Quote

 • mau5
  2 years

  Hoezo gekopieerd van de xbox

  Antwoord Quote

 • Ryuk
  2 years

  @Mau5: Avatars bestonden al in 1984… En dit lijkt totaal niet op de XBL avatar style

  Antwoord Quote

 • Bubbly
  2 years

  Origineel geplaatst door gemezz
  Best kansloos dat ze daar een patent voor aanvragen. Echt voor alles wordt tegenwoordig een patent aangevraagd. Ik bedoel hoeveel van dit soort dingen bestaan er? De mii (wii) xbox, ps mannetjes enz.

  Straks worden ze aangeklaagd door iemand met een patent erop. Beter je eigen patent klaar hebben.

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.