Ng:moco kondigt Rolando 2 en 3 aan

23 maart 2009, 21:50 · Gonny van der Zwaag

rolando 2We hadden het eerder vandaag over Neil Young – niet de zanger, maar de oprichter van iPhone-gamesontwikkelaar ng:moco. Vandaag zou Young een toespraak houden op het gamesevenement GDC Mobile en hij greep die gelegenheid aan om Rolando 2 en 3 aan te kondigen. Ook gaat ng:moco samenwerken met Secret Exit, de ontwikkelaars van de populaire game Zen Bound.

Young hield een toespraak onder de titel ‘Why the iPhone Just Changed Everything’. Hij vertelde daarin hoe mobiel gamen in de loop van de tijd is veranderd en welke rol ng:moco in het nieuwe landschap wil spelen. Zoals gezegd gaat de ontwikkelaar dit jaar minstens 12 iPhone-games lanceren. Eén daarvan is Rolando 2, die als subtitel Quest for the Golden Orchid krijgt. Dit vervolg op Rolando krijgt 4 werelden en 36 levels en zal vanaf juni beschikbaar zijn. In oktober komen er nog eens 20 levels bij in de vorm van gratis levelpacks. Voor de eerdere versie van Rolando gaat ng:moco tussen nu en eind mei vier gratis levelpacks uitbrengen, die elk vijf nieuwe levels bevatten. Ook de eerste versie van Rolando krijgt er op die manier 20 nieuwe levels bij.

In november zal Rolando 3 het licht zien, ook met een aantal levelpacks. Maar gelukkig is de ontwikkelaar nog meer van plan: ze gaan samenwerken met Secret Exit, de ontwikkelaars van Zen Bound. De twee bedrijven werken samen aan een nieuwe game, waarbij ze de ‘superkrachten’ van beide bedrijven gaan inzetten.

Via: Touch Arcade

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

Gerelateerde berichten

4 reacties

 • David
  5 years

  Dat belooft wat… ;)

  Antwoord Quote

 • Bjorn
  5 years

  Whoehoe! Goed nieuws!

  Ik vond Rolando echt een top spel, daardoor heb ik een hele poos mijn DS en Wii niet meer aangeraakt. Toch knap voor een mobiel spelletje.

  Al is het “meer van hetzelfde” ben ik al blij, maar toch ben ik benieuwd of ze (en hoe) voor vernieuwing zorgen.

  Antwoord Quote

 • Janneman
  5 years

  Over rolando, heb pas sinds vorige week de volledige versie.. En ik kijk nu al uit naar de opvolgers…;)

  Antwoord Quote

 • barabaz
  5 years

  en ik zij het nog in het vorige bericht over ng:moco :P dit is natuurlijk geweldig nieuws, Rolando is echt wel een van de beste spellen voor de iPhone.

  die reclame hier boven is wel wat irritant en lelijk :P

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.