News Booth maakt breaking news van je foto (tijdelijk gratis)

· Bart Breij

News Booth iPhone iPod touchHet is al jaren hip op de iPhone: je foto’s een andere betekenis meegeven. Met Hipstamatic en Instagram maak je er nostalgische dia’s van en met Halftone vermaal je foto’s zo lang dat het striptekeningen lijken. En dan hebben we het nog niet eens over al die apps die je ouder, jonger of op een zombie laten lijken. De nieuwste leukigheid heet News Booth. Grijp een foto uit je fotoalbum, selecteer een stijl en ziedaar: je foto is een afdruk uit een journaal met Breaking News. News Booth is ter introductie tot het einde van de week gratis te downloaden.

Je kan kiezen uit vier thema’s in News Booth. Twee ervan lijken direct afkomstig te zijn van Amerikaanse nieuwszenders en floreren in schreeuwerige, rode en blauwe balken. Een neemt de foto recht van voren, een ander plaatst de foto in een frame alsof de verslaggever spreekt. Een derde gaat voor een nostalgisch zwart-wit effect met een typemachine-letter en de voorlopig laatste is wat lastiger te plaatsen. Doet iets met zandkleuren en sterretjes. Wij gebruikten de eerste voor de creatie die je hieronder ziet.

News Booth gigantische vlok op de iPhone

Ingewikkelder dan een foto selecteren of ter plekke schieten en een filter kiezen is News Booth niet, maar voor een echt overtuigend effect moet je wel zelf even een onderschrift bij de foto zetten. Daarvoor heb je twee titelbalken ter beschikking. Daarna kan je een foto opslaan in je fotoalbum en delen op Twitter of Facebook.

News Booth is tot het einde van de week gratis te downloaden. Er is reeds een update aangekondigd die de applicatie universeel – dus geschikt voor de iPad – maakt en meer thema’s zal brengen. Het is niet geheel ondenkbaar dat je voor thema’s bij moet betalen.

Downloaden: News Booth (gratis, introductieprijs)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.