Nederlands iPad-magazine Filmtab gaat gratis verder

27 april 2012, 11:32 · Bastiaan Vroegop

FilmtabAlle nummers van het Nederlandse iPad-magazine Filmtab zijn vanaf vandaag gratis te downloaden. Ook alle aankomende nummers zullen gratis worden aangeboden. Filmtab komt iedere maand uit en bevat verschillende filmrecensies, interviews en columns over de filmindustrie. Het is opmerkelijk dat Filmtab zijn prijskaartje laat vallen: uitgever Sanoma stopte onlangs nog met het verrijken van iPad-magazines VIVA en Autoweek.

Hoofdredacteur Ruben van Eijl stelt tegenover iPadclub dat Filmtab genoeg omzet kan maken via reclame-opbrengsten: “Onze kosten zijn sowieso niet zo hoog. Wij hebben een vrijwillige redactie van 12 gevestigde filmjournalisten en geen dure Woodwing-licenties.” Het blad werd voor het vervallen van de prijs verkocht voor €1,59.

Zowel het laatste nummer als vorige edities zijn gratis vanuit de app te downloaden. Je moet echter wel de app updaten voordat de gratis edities te vinden zijn. De update draagt ook een aantal kleine verbeteringen met zich mee, waardoor multimedia-items beter te bekijken zijn. Je moet de update installeren om alle media in pagina’s voortaan te bekijken.

Van Eijl laat aan iPadclub weten dat een retina-versie wordt overwogen. De app wordt hier echter flink zwaarder door, gezien magazines grotere afbeeldingen met zich mee moeten dragen. Op het moment is één magazine al ongeveer 550 MB. Van Eijl: “Wellicht brengen we twee versies uit. Een lichte en een retina-versie”.

Downloaden: Filmtab (gratis)

Onderwerpen
door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er ergens een gelekte iPhone te vinden of zijn er geruchten over een nieuwe Apple Store, dan is hij daar als eerste op de redactie bewust van. Loopt de laatste tijd heel Amsterdam door terwijl hij de iOS-locatiegame Ingress speelt.

Gerelateerde berichten

13 reacties

 • Mike
  2 years

  Ik ben een trouwe, betalende lezer van Filmtab. Ik hoop maar dat dit geen teken aan de wand is dat men het niet gaat redden?
  Ik kan Filmtab elke filmliefhebber aanraden en hoop dat ze de huidige kwaliteit nog lang kunnen volhouden!

  Antwoord Quote

 • patrick
  2 years

  Zéér goed nieuws! Gaan we straks meteen even downloaden!

  Antwoord Quote

 • Walter
  2 years

  Nice! Downloaden dus!

  Antwoord Quote

 • Eslara
  2 years

  Erg mooi gemaakt, gelikte magazines, spat van je retina scherm af

  Antwoord Quote

 • Erik
  2 years

  Ik ken Filmtab nog niet, maar ik ga het wel proberen.

  Antwoord Quote

 • iAndries
  2 years

  Leuke app

  Antwoord Quote

 • Jurgen
  2 years

  Een lichte versie van 550 MB ? Hij is nu al niet te downloaden…

  Antwoord Quote

 • 2 years

  Hoop dat ze dat wel gaan redden, en niet als filmvalley ten onder gaan (veel mensen van filmvalley zitten nu hier).
  Anders hebben we Total Film en Empire nog altijd!

  Antwoord Quote

 • Jurgen
  2 years

  Origineel geplaatst door Eslara
  Erg mooi gemaakt, gelikte magazines, spat van je retina scherm af

  Lol! Duidelijk niet aan jou besteed zon retina scherm ;)

  Antwoord Quote

 • Martino
  2 years

  Ben inderdaad ook geld verloren aan filmvalley met mijn blu-Ray abbo.. Volg Filmtab al vanaf no.1. Hoop dat ze de huidige kwaliteit weten te waarborgen. Kan het iedere amateur-filmcritucus aanraden.

  Antwoord Quote

 • 2 years

  Is dit een kiosk magazine, of echt een losstaande app?

  Antwoord Quote

 • [...] vrijwillige redactie en geen dure Woodwing-licenties’, verduidelijkt de hoofdredacteur tegenover iPadclub. Van Eijl meent dat Filmtab voldoende inkomsten kan genereren uit [...]

  Antwoord Quote

 • Jelmer
  2 years

  Losstaande app. Binnen de app kun je de verschillende edities downloaden. Ik heb net april/mei gelezen en een dikkenpluim voor de makers! Goede inhoud, goede artikelen en ook technisch goed gemaakt. Aanrader.

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.