Nederlands iPad-magazine Filmtab gaat gratis verder

·

FilmtabAlle nummers van het Nederlandse iPad-magazine Filmtab zijn vanaf vandaag gratis te downloaden. Ook alle aankomende nummers zullen gratis worden aangeboden. Filmtab komt iedere maand uit en bevat verschillende filmrecensies, interviews en columns over de filmindustrie. Het is opmerkelijk dat Filmtab zijn prijskaartje laat vallen: uitgever Sanoma stopte onlangs nog met het verrijken van iPad-magazines VIVA en Autoweek.

Hoofdredacteur Ruben van Eijl stelt tegenover iPadclub dat Filmtab genoeg omzet kan maken via reclame-opbrengsten: “Onze kosten zijn sowieso niet zo hoog. Wij hebben een vrijwillige redactie van 12 gevestigde filmjournalisten en geen dure Woodwing-licenties.” Het blad werd voor het vervallen van de prijs verkocht voor €1,59.

Zowel het laatste nummer als vorige edities zijn gratis vanuit de app te downloaden. Je moet echter wel de app updaten voordat de gratis edities te vinden zijn. De update draagt ook een aantal kleine verbeteringen met zich mee, waardoor multimedia-items beter te bekijken zijn. Je moet de update installeren om alle media in pagina’s voortaan te bekijken.

Van Eijl laat aan iPadclub weten dat een retina-versie wordt overwogen. De app wordt hier echter flink zwaarder door, gezien magazines grotere afbeeldingen met zich mee moeten dragen. Op het moment is één magazine al ongeveer 550 MB. Van Eijl: “Wellicht brengen we twee versies uit. Een lichte en een retina-versie”.

Downloaden: Filmtab (gratis)

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

13 reacties

 1. door Mike

  Ik ben een trouwe, betalende lezer van Filmtab. Ik hoop maar dat dit geen teken aan de wand is dat men het niet gaat redden?
  Ik kan Filmtab elke filmliefhebber aanraden en hoop dat ze de huidige kwaliteit nog lang kunnen volhouden!

  Beantwoorden Quote

 2. door patrick

  Zéér goed nieuws! Gaan we straks meteen even downloaden!

  Beantwoorden Quote

 3. door Walter

  Nice! Downloaden dus!

  Beantwoorden Quote

 4. door Eslara

  Erg mooi gemaakt, gelikte magazines, spat van je retina scherm af

  Beantwoorden Quote

 5. door Erik

  Ik ken Filmtab nog niet, maar ik ga het wel proberen.

  Beantwoorden Quote

 6. door iAndries

  Leuke app

  Beantwoorden Quote

 7. door Jurgen

  Een lichte versie van 550 MB ? Hij is nu al niet te downloaden…

  Beantwoorden Quote

 8. door psvu2

  Hoop dat ze dat wel gaan redden, en niet als filmvalley ten onder gaan (veel mensen van filmvalley zitten nu hier).
  Anders hebben we Total Film en Empire nog altijd!

  Beantwoorden Quote

 9. door Jurgen

  Origineel geplaatst door Eslara
  Erg mooi gemaakt, gelikte magazines, spat van je retina scherm af

  Lol! Duidelijk niet aan jou besteed zon retina scherm ;)

  Beantwoorden Quote

 10. door Martino

  Ben inderdaad ook geld verloren aan filmvalley met mijn blu-Ray abbo.. Volg Filmtab al vanaf no.1. Hoop dat ze de huidige kwaliteit weten te waarborgen. Kan het iedere amateur-filmcritucus aanraden.

  Beantwoorden Quote

 11. door Jordy

  Is dit een kiosk magazine, of echt een losstaande app?

  Beantwoorden Quote

 12. door Jelmer

  Losstaande app. Binnen de app kun je de verschillende edities downloaden. Ik heb net april/mei gelezen en een dikkenpluim voor de makers! Goede inhoud, goede artikelen en ook technisch goed gemaakt. Aanrader.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.