My Best Bite: zoek en deel lekkere gerechten in Nederland

(Laatst bijgewerkt: ) · Bart Breij

My Best Bite iPhone iPod touch uit etenDe iPhone-applicatie Oink probeerde het op internationeel niveau en zag er na nog geen half jaar geen brood meer in, maar misschien dat het op landelijk niveau wel werkt: het aanbevelen en delen van gerechten bij restaurants. Het nieuwe Nederlandse initiatief My Best Bite doet een poging met een nieuwe dienst die volledig om een app draait. De bedoeling is dat je dadelijk precies weet bij welk restaurant je naar binnen moet stappen voor die goddelijke spareribs.

My Best Bite lijst met aanbevelingenNatuurlijk bevindt zich centraal in de navigatiebalk van My Best Bite een grote knop waarmee je zelf een nieuw gerecht aan kan dragen voor de andere gebruikers. De eerste stap die je zet, is de juiste eetgelegenheid kiezen uit de lijst met locaties in de buurt. Als je restaurant nog niet op de kaart staat, kan je zelf een locatie toevoegen. Daarna geef je vier soorten informatie. Je uploadt een foto, geeft het gerecht een naam, een omschrijving en steekwoorden waarop hij goed doorzoekbaar is voor anderen. Dan is je aanrader al voor anderen te zien.

Gerechten zoeken kan in twee tabbladen die qua functie wel héél dicht tegen elkaar aan schurken. In Zoeken en Verken heb je allebei de mogelijkheid aanraders in je buurt op een kaart of in een lijst te zien. Die lijstweergave wordt logischerwijs gesorteerd op afstand. Het enige verschil tussen Zoeken en Verken, is dat je in eerstgenoemde de mogelijkheid hebt een steekwoord in te voeren voor een type gerecht. My Best Bite delen op sociale mediaDat had natuurlijk makkelijk op één pagina gekund. Dan was er misschien ook ruimte voor een pagina met de laatste activiteit van je account, zoals de laatste reacties die op je aanbevelingen zijn geschreven. Op de profielpagina in de app kan je wel een overzicht van door jouw geplaatste bites vinden. Ook zie je er welke gerechten je op je menu hebt gezet.

My Best Bite kan wel eens heel leuk en handig worden als het goed begint te lopen. De kosten van de applicatie zullen niemand in de weg staan, de enige drempel is het aanmaken van een apart account.

Downloaden: My Best Bite (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.