Muziq: raad de muziek op je eigen iPhone

· Bart Breij

Muziq muziek raden bij covers iPhoneHet Amsterdamse app-evenement Appril werd gisteravond afgesloten met een gezamenlijk eten van ontwikkelaars, ontwerpers en industrie-mensen er omheen. Tegelijk werd er ook een souvenirtje van de themamaand uitgebracht voor de iPhone en iPod touch, dat voor iedereen gratis is te downloaden. Muziq is een spelletje waarin je korte fragmenten krijgt te horen van je eigen muziekcollectie op de telefoon, waarbij jij binnen enkele seconde de bijbehorende album-art moet aanwijzen.

Muziq zes albumcoversHoe moeilijk Muziq is, ligt helemaal aan je muziekcollectie. Als je enkel twee albums van je favoriete artiest op de telefoon hebt staan, is het niet zo moeilijk raden welke cover hoort bij het fragment dat je te horen krijgt. Heb je een lijst van een nummer of 150 van bijna allemaal andere artiesten, dan wordt het een ander verhaal. Afhankelijk van het speltype, krijg je een veld voor je van zes albumscovers waar de juiste uit moet kiezen, of is er een veld met dertig vakjes waarin steeds nieuwe covers schuiven.

In de normale stand met de zes albumhoezen, kan je zelf kiezen hoeveel tijd je krijgt om elk fragment te herkennen: 5, 10 of 15 seconden. In de Blitz-modus met het grote albumveld, moet je net als in Bejeweled zoveel mogelijk punten halen in een minuut tijd. Voor elk goed geraden liedje, ontvang je één punt. Omdat je een gebruikersnaam en daarmee een profiel aanmaakt in de app, kan je gemakkelijk je highscores bijhouden en vergelijken.

Muziq Blitz-modus minuut radenIn de instellingen van de applicatie kan je nummers en albums uitsluiten van deelname aan het spel. Dat is vooral handig als je liedjes op de telefoon hebt staan waar geen albumhoes bij voorhanden is. Helaas moet je de nummers per album selecteren.

Muziq is nog niet klaar. Op de website van de app is te lezen dat er binnenkort nog een multiplayer modus toegevoegd zal worden aan het spel. Ook wordt er een betaalde in-app aankoop geïntroduceerd waarmee je de reclame uit de app kan wegkopen, en kan je het spel binnenkort in het Nederlands spelen.

Downloaden: Muziq (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.