MijnSerie+ en MijnSerie 2.0: series volgen in vernieuwde iPhone-app

·

MijnSerie iPhone iPod touch iPadMijnSerie is een al langer beschikbare applicatie voor de iPhone, iPod touch en iPad waarmee je je favoriete series in de gaten kan houden. Nu is hij echter voorzien van een grondige update en de betaalde variant MijnSerie+, die voor 79 cent een hoop opties toevoegt. De app kon je al op de hoogte houden omtrent de laatste aflevering, het laatste nieuws, de laatste video’s en nieuwe seizoenen van series, maar de app heeft er vele functies bij gekregen. Het is een veel completere app geworden dan een to-do lijstje van afleveringen die je nog moet kijken.

MijnSerie nieuwe dashboardHet introscherm van MijnSerie is de Voorpagina geworden: een plaats waar je populaire series, een prijsvraag en het laatste nieuws over series ziet. Daar valt meteen een andere nieuwe mogelijkheid op: die om te reageren op nieuwsberichten en series. Zo kan de app in theorie een discussieforum worden voor series, waarbij je eenvoudig zelf een bericht achterlaat met de Reageer-knop. Een reactie plaatsen vereist geen extra handelingen, omdat je voor het gebruik van de app al inlogt met een account, of er een aanmaakt.

Onder de Meer-knop duiken meer toevoegingen aan de app op. Daar zie je nu ook een top 50 van de populairste series en kan je een overzicht raadplegen van alle laatste gebruikersrecensies. Die recensies zijn niet in de reacties op een tv-serie verwerkt, maar vormen een apart gedeelte bij een filmpagina. Helaas lust de app niet alle pagina’s handig naar elkaar door. Zo kan je vanuit een losse recensie of los nieuwsbericht niet even doordrukken naar de seriepagina door op de serienaam te drukken, maar ga je eerst naar het tabblad Tags en tik je dan de serie aan. Omslachtig. Een contactformulier maakt de vernieuwingen van MijnSerie 2.0 af.

MijnSerie+ is een nieuwe, betaalde variant op de applicatie en haalt voor 79 cent in ieder geval de reclamebalken uit de applicatie. Helaas wordt de app er niet veel sneller op; de app reageert soms wat langzaam. Wel biedt de Plus-versie een boel mogelijkheden extra. Zo kan je informatie per aflevering opvragen – een omschrijving van de aflevering en de (gast)rollen die erin spelen. Er zijn acteurspagina’s over alle vaste acteurs in een serie, waarbij je ziet in welke serie een acteur nog meer speelt. Ook implementeert de app een persoonlijke televisiegids en zie je wanneer je afleveringen kan verwachten van series die je volgt. Er is een algemeen overzicht van series die binnenkort beginnen of verder gaan en je krijgt vijf persoonlijke seriesuggesties (30 als je beschikt over een Fan-account op de site). Daarnaast zie je de kijkcijfers van de best bekeken series per week. De mogelijkheid om naast je eigen profielpagina ook die van anderen te kunnen zien en vrienden te worden met andere leden, maakt MijnSerie+ af. Een serieus te overwegen upgrade voor de fanatieke serieverslinder.

Downloaden: MijnSerie (gratis)
MijnSerie+ (€0,79, geen reclame, extra functies)

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

7 reacties

 1. door Lange

  Helaas lust de app niet alle pagina’s handig naar elkaar door. Zo kan je vanuit een losse recensie of los nieuwsbericht niet even doordrukken naar de seriepagina. Daar kom je alleen terecht vanuit het serie-overzicht, of vanuit de nieuw aanwezige lijst met favoriete series.

  Het is wel mogelijk om vanaf een recensie of nieuwsbericht door te klikken naar de betreffende serie. Bovenin het menu (nieuws, reacties en tags) staat bij tags de series die bij het nieuwsbericht of recensie horen.

  Beantwoorden Quote

 2. @Lange: Ik zie het. Omslachtig. Heb de tekst erop aangepast, dank!

  Beantwoorden Quote

 3. door Robinv891

  Is het nou ook mogelijk om notificaties te krijgen bij een nieuw aflevering? Voorheen kon je alleen voor mail kiezen, de reden dat ik de app weer verwijderd heb.

  Beantwoorden Quote

 4. door waspoeder

  Deze is eens proberen.
  Heb nu tv showtime en die bevalt wel erg goed moet ik zeggen

  Beantwoorden Quote

 5. door Beffertje

  Ik vind deze app niet soepeltjes werken tov iTV Shows 2.
  Geen notificaties bij nieuwe afleveringen alleen een mailtje als een nieuwe aflevering is uitgezonden.
  En volgens mij is deze app ook niet helemaal geoptimaliseerd voor retina scherm.
  Ik hou het lekker bij iTV Shows 2.

  Beantwoorden Quote

 6. door Martijn

  Best wel slordig eigenlijk dat er op de seriepagina “Jou stem staat”. Jammer, want voor de rest lijkt het best prima!

  Beantwoorden Quote

 7. door Jamal

  Fanhattan!!! Amerikaanse app store, maar absoluut de moeite waard alleen daarvoor al een account te maken.

  Maak er al zeer lang gebruik van, zeer veel info, erg mooie app, veel eyecandy, al je series en films bijhouden en vanuit de app meteen doorlinken naar netflix of hulu plus. Werkt perfect gewoon!!

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.