Mijlpaal: Angry Birds 1 miljard keer gedownload

· Bastiaan Vroegop

Angry BirdsRovio heeft vandaag bekendgemaakt dat Angry Birds 1 miljard keer is gedownload. Deze downloads werden niet alleen gemaakt op de iPhone: het spel is ook verkrijgbaar voor een aantal andere platformen, waaronder Android, Google Chrome en de Mac. Rovio heeft voor de mijlpaal de cijfers van Angry Birds, Angry Birds Seasons, Angry Birds Rio en Angry Birds Space bij elkaar opgeteld.

In een korte video viert Rovio de nieuwe mijlpaal. Aan het einde van de clip wordt er ook gehint naar iets nieuws, waarna je kort een geanimeerd personage te zien krijgt. Dit heeft wellicht te maken met de eerder besproken Angry Birds-animatieserie. De productie van deze tekenfilm zou in 2011 zijn begonnen.

Angry Birds bleek eerder nog 75,4 miljoen dollar omzet te hebben gemaakt in 2011. 48 miljoen hiervan was winst voor het bedrijf. Rovio zou zich klaarmaken om binnenkort naar de beurs te stappen.

Downloaden: Angry Birds (€0,79)
Downloaden: Angry Birds Space (€0,79)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.