Microsoft brengt OneNote voor iPad uit met betaalde upgrade

·

microsoft-onenote-ipadMicrosoft heeft vandaag OneNote voor iPad uitgebracht, plus een update voor de al bestaande iPhone-app voor OneNote. Opvallend is dat Microsoft geld wil gaan vragen voor gebruikers die meer dan 500 notities op hun mobiele apparaat willen bewaren. Via een in-app aankoop van €3,99 (iPhone) of €11,99 (iPad) kun je het aantal notities uitbreiden. Verder heeft Microsoft voor zakelijk gebruik aangekondigd dat de berichtendienst Lync beschikbaar is voor iOS, Android en Symbian.

OneNote is een notitie-app waarmee je ideeën en taken snel kunt noteren. De notities zijn doorzoekbaar en mogen ook afbeeldingen en opsommingslijstjes bevatten. Via Microsoft SkyDrive kun je de notities synchroniseren met een online opslagruimte. Je hebt een Windows Live ID nodig om de app te kunnen gebruiken. Eventueel kun je vanuit de app een nieuw account aanmaken. Met de iPad-app kun je notitieboeken openen die met OneNote 2010 op de desktop of met de webapp van OneNote zijn gemaakt. Opmerkelijk is verder nog, dat Microsoft de apps alleen voor andere platformen beschikbaar stelt maar niets voor Windows Phone aankondigde.

Downloaden: OneNote for iPad (gratis, meer dan 500 notities kost €11,99)

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

11 reacties

 1. door marlof

  Wat zou Microsoft voor Windows Phone moeten aankondigen? OneNote is al onderdeel van de standaard Office Hub op Windows Phone.

  Beantwoorden Quote

 2. door Mercredi

  Is dit nou een simpele tekstverwerkingsapplicatie zoals op de desktop versie of is het eigenlijk niets meer dan de app Evernote?

  Beantwoorden Quote

 3. door Onno

  Het lijkt er op dat dit niet samenwerkt met de OneNote die in het Office365 abonnement zit..
  Jammer?

  Beantwoorden Quote

 4. door martin

  is de app nu ook eindelijk eens voor nederland beschikbaar of alleen in de amerikaanse appstore ?

  Beantwoorden Quote

 5. door TuxR

  Wie wil er nou zijn iPad besmetten met Microsoft?

  Beantwoorden Quote

 6. door Vinod

  Als men gewoon verder kijkt dan het naampje, OneNote is een geweldige app. Fijn dat het nu ook op de iPad beschikbaar is.

  Beantwoorden Quote

 7. door peter

  Kan iemand mij adviseren voor volgende. Ik heb de one-note sheets die ik op pc heb staan ook naar mijn Skydrive gekopieerd, maar op Ipad krijg ik die niet te zien. Wat zou ik fout kunnen doen? Bedankt voor antwoord

  Beantwoorden Quote

 8. door avdrgaag

  @peter: Beste Peter, ik had hetzelfde probleem. Feit is dat een bestaand lokaal notitieblok, ook al converteer je het van 2007 naar 2010, niet werkt in de online-versie op Skydrive en daardoor niet herkend wordt in de online-versie of de iPad-versie.
  Wat ik heb gedaan is het volgende:

  1.: Met OneNote2010 een nieuw notitieblok aanmaken en dit online publiceren, zodat het in Skydrive zichtbaar wordt.
  2.: Zet er een paar regels content in en controleer na synchronisatie (is een optie in de lokale OneNote201-versie) of je dit notitieblok nu kan openen op je iPad.
  3.: Is dat het geval, kopieer dan met je rechtermuisknop afzonderlijk elke sectie van je oude notitieblok naar je nieuwe notitieblok. Maak je gebruik van sectiegroepen, dan zal je in je nieuwe notitieblok eerst dezelfde sectiegroepen moeten aanmaken. Het kopieren van sectiegroepen is namelijk niet mogelijk.

  Het is even werk, afhankelijk van de grootte van je bestaande notitieblok(ken), maar het werkt wel. Ik heb meerdere, al dan niet uitgebreide notitieblokken en ik was binnen een half uurtje klaar.

  Veel succes!

  Beantwoorden Quote

 9. door avdrgaag

  En zelf heb ik ook een vraag, namelijk: Hyperlinks die ik in online- of lokale versie van OneNote maak (of al had staan) worden niet als hyperlinks getoond in de iPad-versie. Iemand een idee hoe dit opgelost kan worden?

  Bij voorbaat dank.

  Met vriendelijke groet,
  AvdrGaag

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.