Microsoft brengt OneNote voor iPad uit met betaalde upgrade

· Gonny van der Zwaag

microsoft-onenote-ipadMicrosoft heeft vandaag OneNote voor iPad uitgebracht, plus een update voor de al bestaande iPhone-app voor OneNote. Opvallend is dat Microsoft geld wil gaan vragen voor gebruikers die meer dan 500 notities op hun mobiele apparaat willen bewaren. Via een in-app aankoop van €3,99 (iPhone) of €11,99 (iPad) kun je het aantal notities uitbreiden. Verder heeft Microsoft voor zakelijk gebruik aangekondigd dat de berichtendienst Lync beschikbaar is voor iOS, Android en Symbian.

OneNote is een notitie-app waarmee je ideeën en taken snel kunt noteren. De notities zijn doorzoekbaar en mogen ook afbeeldingen en opsommingslijstjes bevatten. Via Microsoft SkyDrive kun je de notities synchroniseren met een online opslagruimte. Je hebt een Windows Live ID nodig om de app te kunnen gebruiken. Eventueel kun je vanuit de app een nieuw account aanmaken. Met de iPad-app kun je notitieboeken openen die met OneNote 2010 op de desktop of met de webapp van OneNote zijn gemaakt. Opmerkelijk is verder nog, dat Microsoft de apps alleen voor andere platformen beschikbaar stelt maar niets voor Windows Phone aankondigde.

Downloaden: OneNote for iPad (gratis, meer dan 500 notities kost €11,99)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.