Microsoft brengt Hotmail, Messenger en SkyDrive naar iOS-apps

22 juli 2011, 12:30 · Gonny van der Zwaag

skydriveMicrosoft heeft aangekondigd dat ze app-ontwikkelaars hulpmiddelen gaan bieden om Windows Live te integreren in apps voor iOS, Android en Windows Phone. Niet alleen je Hotmail-account is straks makkelijk vanuit apps van derden bereikbaar, maar ook Messenger en SkyDrive. Ben je van plan om een app te maken, dan wordt het makkelijk om toegang te krijgen tot de contactenlijst, foto’s en andere persoonlijke info van Live-accounts.

Dergelijke functionaliteit kennen we al van Facebook en Twitter waarbij je vanuit andere apps makkelijk gegevens kunt inlezen. Het inloggen en toestemming geven voor bepaalde applicatierechten zou een naadloze ervaring moeten zijn.

Apps van derden krijgen autorisatie voor toegang tot je Live-account, totdat je dit handmatig weer intrekt. Om de ontwikkelaars te helpen gaat Microsoft voorbeeldcode beschikbaar stellen. Je kunt bijvoorbeeld het SkyDrive API-voorbeeld downloaden om te starten met een eenvoudig project. Het aanmelden van je app bij Microsoft (via deze pagina) is een kwestie van naam en taal invullen en het accepteren van de voorwaarden.

Inside Windows Live Blog via Engadget

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

8 reacties

 • Dennis
  3 years

  Vind nog geen voorbeeld voor iOS, ben benieuwd of ontwikkelaars hier gebruik van gaan maken, binnenkort zien we dus ook misschien een share via Microsoft optie in apps.

  Antwoord Quote

 • pommetje
  3 years

  Laat Microsoft eerst maar eens met een goede MSN of Hotmail app op de markt komen.

  Antwoord Quote

 • Talen
  3 years

  @pommetje: Fatsoenlijke Hotmail-app? Laat ze maar eens IMAP gaan ondersteunen voor Hotmail…

  Antwoord Quote

 • iFeun
  3 years

  Hotmail ondersteunt exchange activesync. Nog beter. 

  Antwoord Quote

 • wouterT
  3 years

  Origineel geplaatst door Talen
  Fatsoenlijke Hotmail-app? Laat ze maar eens IMAP gaan ondersteunen voor Hotmail…

  kijk even bij de tip van de dag over IMAP daar staat dat hotmail ondersteund word

  Antwoord Quote

 • Swen
  3 years

  In ios5 is het een optie bij mail om hotmail aan te tikken!

  Antwoord Quote

 • ivo
  3 years

  kan ik dat push e-mail ook op mn imac instellen? daar heb ik het idee dat hij niet mijn hotmail gelijk houd met webmail of mijn iphone/ipad

  Antwoord Quote

 • WvB22
  3 years

  Hotmail werkt perfect op de iPhone. Via Exchange in ieder geval. Makkelijk om
  altijd af te geven op Microsoft. Je kan zeggen wat je wilt maar met Windows 7 en Windows Phone 7 heeft Microsoft zijn zaakjes aardig voor elkaar.

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.