Metro Paris Subway: eerste Augmented Reality iPhone-applicatie in de App Store

(Laatst bijgewerkt: ) · Mike van Hoenselaar

Metro Paris Subway Augmented RealityApple heeft de update van de applicatie Metro Paris Subway doorgelaten in de App Store. Deze update ondersteunt augmented reality-functies. Je kunt met de update via je iPhone-camera een laag over de werkelijkheid zien met de dichtsbijzijnde bedrijven in Parijs. De functionaliteit is gelijk aan onder andere Nearest Tube, waarmee de metro van Londen van een extra informatielaag wordt voorzien. Nearest Tube en andere soortgelijke augmented reality-applicaties zijn nog niet in de App Store te vinden.

De update is daarom opmerkelijk omdat Augmented Reality pas in september met de 3.1 update toegestaan zou zijn. Toch heeft PresseLite het voor elkaar gekregen om hun applicatie door het goedkeuringsproces te krijgen. Er is niet bekend in welke mate Apple de Augmented Reality-functionaliteit op dit moment toestaat. Maar mocht het de selectie soepeler zijn, dan zullen applicaties zoals Nearest Tube en Layar snel volgen. Deze doen ook niets anders dan een extra laag op de werkelijkheid leggen en GPS-locatie data presenteren. De update van Metro Paris Subway werkt op dit moment alleen op een iPhone 3GS. Dit heeft te maken met de vereiste van een kompas-functionaliteit.

Laten we hopen dat dit het begin is van Augmented Reality in de App Store.

Downloaden: Metro Paris Subway (€ 0,79)

Bron: RWW

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Mike van Hoenselaar (1983) is afgestudeerd voor
Kantoorautomatisering (2004) en ICT Media Design (2008) (beide cum laude). Hij heeft sinds 2009 een eigen onderneming Online Boswachters waar hij online strateeg en online marketeer is. Hij optimaliseert websites en zorgt ervoor dat zijn klanten online succesvol kunnen zijn. Een echte growth hacker. Sinds 2015 is hij actief met Escape Rooms Nederland waar je een compleet overzicht vindt van escape rooms in Nederland.

Mike heeft ook een ziekte. Hij leidt aan pseudo-attention deficit disorder oftewel informatieverslaving. Vierentwintig uur per dag is hij op zoek naar nieuw iPhone-nieuws voor jou. Voor iPhoneclub heeft hij zich tot eind 2011 voornamelijk bezig gehouden met het dagelijkse nieuws en +/- 400 artikelen geschreven.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.