Meer dan 15 miljard apps gedownload op iOS

07 juli 2011, 15:29 · Bart Breij

15 Miljard apps gedownload op iOSOp de iPad, iPhone en iPod touch samen zijn er meer dan 15 miljard applicaties gedownload vanuit de App Store. Dat maakte Apple zojuist bekend in een persbericht. De prestatie is neergezet door meer dan 200 miljoen gebruikers van de iPhone, iPod touch en iPad gezamenlijk. Op het moment dat de mijlpaal bereikt is, zijn er meer dan 425.000 applicaties te downloaden vanuit de App Store, waaronder 100.000 die voor de iPad ontwikkeld zijn.

“In slechts drie jaar is de revolutionaire App Sore uitgegroeid tot de spannendste en meest succesvolle software-marktplaats die de wereld ooit heeft gezien. Bedankt ontwikkelaars en bedankt gebruikers.”

Dat zegt Philip Schiller, vice-president van de wereldwijde marketing-afdeling van Apple. De 15 miljard-grens is slechts zes maanden later gepasseerd dan de 10 miljard downloads. Die maakte Apple in januari bekend.

In het persbericht dat Apple de deur uit heeft gedaan, roemen voorname app-ontwikkelaars de App Store. Onder hen reageren Mark Vein van EPIC Games (verantwoordelijk voor zwaardvechtspel Infinity Blade) en Nicholas Callaway, directeur van boekenuitgever Callaway Digital Arts.

Het gaat ongelooflijk snel met het aantal downloads in de App Store. De website AllThingsD weet te melden dat er in de afgelopen maand alleen al een miljard apps zijn gedownload. In totaal deed de iPhone er drie jaar over om aan 15 miljard downloads te komen.

door Bart Breij

Heeft bijna 1200 apps op de iPhone staan - net iets meer dan het gemiddelde aantal van 26. Is dan ook de appmeister van iCulture, met meer dan 5000 artikelen over apps en games. Kan niet zonder todo-app Clear.

Gerelateerde berichten

0 reacties

    Plaats een reactie

    Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.