Maven Web Browser+: iPhone-browser met downloadmanager en meer

·

maven web browserDit weekend verscheen Maven Web Browser+ in de App Store, een alternatieve webbrowser met functies zoals het opslaan van wachtwoorden, openen van twee websites naast elkaar, kiezen uit meerdere user agents, onbeperkt aantal tabs en een makkelijke draaiknop om door bookmarks te bladeren. Maven+ is te bedienen op een manier die je van trackpads op de desktop kent. Helemaal nieuw is Maven+ niet, want de browser was eerder al verkrijgbaar als Maven Web Browser (zonder de +). Blijkbaar vond de ontwikkelaar de nieuwe functies zó ingrijpend dat een nieuwe app nodig was.

Als je in de App Store op zoek gaat naar een alternatief voor de standaard Safari-browser van de iPhone, dan is er keuze genoeg. De ene browser is gespecialiseerd in anoniem surfen (het onlangs besproken Onion Browser), de andere richt zich op het afspelen van Flash-filmpjes (SkyFire). Maven Web Browser+ kiest voor een andere strategie: zoveel mogelijk functies toevoegen die je niet in de standaard-webbrowser vindt.

maven iphoneclubZo vind je in Maven+ een adblocker, die je via een in-app aankoop moet aanschaffen. Het delen van webpagina’s met vrienden is een stuk uitgebreider, er is ondersteuning voor pop-upvensters en er zitten handige touchscreenfuncties in om makkelijk door de browser te bladeren. De app is geschikt voor iPhone en iPad, maar nog niet aangepast voor het retinascherm van de nieuwe iPad. Het openen van twee webpagina’s (dual-screen) is alleen mogelijk op de iPad, niet op de iPhone. Maven+ kan wachtwoorden bewaren, heeft een downloadmanager aan boord en ondersteunt privésurfen. Wil je deze browser proberen, dan is nu het moment want Maven+ is gratis. Over een paar dagen is de ontwikkelaar van plan om de app betaald te maken. Bij het installeren moet je wel een 17+ waarschuwing wegklikken. Dat geldt voor elke alternatieve browser in de App Store, omdat je ermee kunt bladeren naar sites voor volwassenen.

Downloaden: Maven Web Browser+ (ter introductie gratis €1,59 – universele app)

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

7 reacties

 1. door Tomtom100

  Geweldige browser. Gebruik hem al een jaar.
  Echter niet gratis….op dit moment.

  Beantwoorden Quote

 2. @Tomtom100: Je hebt gelijk, de app is vlak na het publiceren van het artikel betaald geworden (bij het schrijven kon ik nog gratis downloaden).
  Reacties dat de app niet gratis is, hoeven dus niet meer! Staat al in de tekst! Balen, want het is best een handige browser en die prijs werpt toch een drempel op.

  Beantwoorden Quote

 3. door naam

  Een downloadmanager ….
  Is het in een non-jailbroken iPhone mogelijk om content te downloaden dan?
  ( behalve het opslaan van afbeeldingen)

  Beantwoorden Quote

 4. door sb

  @naam: Allang al, type het woordje download in in de appstore.
  Gewoon vervangende webbrowser, waarmee je vanaf het internet muziek, filmpjes etc kunt downloaden. Ze komen dan in de app van webbrowser terecht, waar je ze kunt openen. Je kunt geen apps/tweaks etc van internet downloaden, daarvoor zul je moeten jailbreaken

  Beantwoorden Quote

 5. door Chillez73

  Gebruik al tijden iCabMobile als standaard browser op mijn iPhone en iPad. Met name voor full screen en tabs functies. Verder is ook de download manager mèt upload manager naar bijv Dropbox erg handig.

  Beantwoorden Quote

 6. door Ruben

  Oude wijn in nieuwe dure zakken… Opnieuw betalen nu de app in handen is van nieuwe ontwikkelaar!!! Wel imho de beste browser…

  Maar dus wel kutstreek…

  O, en Leve de Koningin!

  Beantwoorden Quote

 7. door Kai

  Ik heb deze browser geïnstalleerd en hij werkt perfect. Mooi dat hij ook wachtworden opslaat. Alleen als ik vanuit mail ofzo een link aanklik opend deze toch in Safari. Is dit in te stellen / te wijzigen?

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.