Maven Web Browser+: iPhone-browser met downloadmanager en meer

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

maven web browserDit weekend verscheen Maven Web Browser+ in de App Store, een alternatieve webbrowser met functies zoals het opslaan van wachtwoorden, openen van twee websites naast elkaar, kiezen uit meerdere user agents, onbeperkt aantal tabs en een makkelijke draaiknop om door bookmarks te bladeren. Maven+ is te bedienen op een manier die je van trackpads op de desktop kent. Helemaal nieuw is Maven+ niet, want de browser was eerder al verkrijgbaar als Maven Web Browser (zonder de +). Blijkbaar vond de ontwikkelaar de nieuwe functies zó ingrijpend dat een nieuwe app nodig was.

Als je in de App Store op zoek gaat naar een alternatief voor de standaard Safari-browser van de iPhone, dan is er keuze genoeg. De ene browser is gespecialiseerd in anoniem surfen (het onlangs besproken Onion Browser), de andere richt zich op het afspelen van Flash-filmpjes (SkyFire). Maven Web Browser+ kiest voor een andere strategie: zoveel mogelijk functies toevoegen die je niet in de standaard-webbrowser vindt.

maven iphoneclubZo vind je in Maven+ een adblocker, die je via een in-app aankoop moet aanschaffen. Het delen van webpagina’s met vrienden is een stuk uitgebreider, er is ondersteuning voor pop-upvensters en er zitten handige touchscreenfuncties in om makkelijk door de browser te bladeren. De app is geschikt voor iPhone en iPad, maar nog niet aangepast voor het retinascherm van de nieuwe iPad. Het openen van twee webpagina’s (dual-screen) is alleen mogelijk op de iPad, niet op de iPhone. Maven+ kan wachtwoorden bewaren, heeft een downloadmanager aan boord en ondersteunt privésurfen. Wil je deze browser proberen, dan is nu het moment want Maven+ is gratis. Over een paar dagen is de ontwikkelaar van plan om de app betaald te maken. Bij het installeren moet je wel een 17+ waarschuwing wegklikken. Dat geldt voor elke alternatieve browser in de App Store, omdat je ermee kunt bladeren naar sites voor volwassenen.

Downloaden: Maven Web Browser+ (ter introductie gratis €1,59 – universele app)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.