Mashduo vergelijkt iTunes-bibliotheken

· Gonny van der Zwaag

mashduoHeb je twee computers met twee iTunes-bibliotheken, dan kan er een moment komen, dat je ze wilt samenvoegen. Misschien omdat je bent gaan samenwonen en de iTunes-bibliotheek van jezelf en je partner wilt samenvoegen. Of omdat je een nieuwe MacBook hebt gekocht en nog een oude laptop hebt liggen waarop je ook iTunes gebruikte. Wil je beide iTunes-bibliotheken vergelijken, dan kan dat met Mashduo.

Dit is een gratis Mac-applicatie die de XML-bestanden van iTunes inleest en meteen laat zien welke verschillen muzieknummers in de ene collectie voorkomen, maar niet in de andere. Heb je een Windows-pc, maar wel een Mac achter de hand, dan werkt het ook.

Je gebruikt de XML-bestanden van beide computer en leest deze op de Mac in. Met twee Venn-diagrammen (cirkels die elkaar overlappen) kun je zien hoeveel nummers in beide collecties zitten of in slechts één collectie. Het resultaat sla je op of verstuur je als e-mail. Je moet daarna wel handmatig de muzieknummers selecteren en kopiëren naar de andere Mac.

Meer info: Mashduo

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.