MagicHue: kleurtinten en disco-effect voor Philips Hue-lampen

· Gonny van der Zwaag

magichueMagicHue is een app voor de Philips Hue-lampen, waarmee je veel makkelijker een disco-effect kunt krijgen dan met het eerder besproken Hue Disco. De app MagicHue gebruikt een algoritme gebaseerd op FFT (Fast Fourier Transformation) om de lampen te bedienen. Daarbij reageren de lampen verschillend op het geluid. Dit werkt het mooist als je alledrie de lampen uit het Hue-startpakket in één ruimte gebruikt. MagicHue is sinds kort ook aangepast voor de iPad en heeft eigenlijk meerdere toepassingsmogelijkheden. Je kunt het gebruiken voor een romantisch etentje of voor een feestje thuis.

MagicHue heeft een aantal handige functie: het kan met meerdere bridges omgaan, heeft een knop om alle lampen snel uit te schakelen en je kunt auto-lock uitschakelen om te zorgen dat de app actief blijft. Elke lamp is vanuit MagicHue apart te bedienen. Kies je voor de disco-functie, dan beginnen de lampen meteen te knipperen op de maat van de muziek of andere omgevingsgeluiden. Je kunt de lampen ook laten reageren op stemmen, bijvoorbeeld als je een gesprek voert of naar de tv kijkt. Maar dat kan ook een onrustig effect geven.

magichue-1   magichue-2

De discolampen zijn helemaal naar wens instelbaar: je kiest de helderheid en verzadiging, de kleuren die je het liefst ziet en de positie in de kleurkeuzes. Reageren de lampen te heftig op de muziek, dan kun je ook de gevoeligheid van de microfoon iets lager afstellen of de snelheid in het algemeen wat lager zetten. Er zitten 6 voorgedefinieerde lichtinstellingen in de app en je kunt er zelf ook nog eentje definiëren.

Downloaden: MagicHue (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.