MagicHue: kleurtinten en disco-effect voor Philips Hue-lampen

20 januari 2013, 12:30 · Gonny van der Zwaag

magichueMagicHue is een app voor de Philips Hue-lampen, waarmee je veel makkelijker een disco-effect kunt krijgen dan met het eerder besproken Hue Disco. De app MagicHue gebruikt een algoritme gebaseerd op FFT (Fast Fourier Transformation) om de lampen te bedienen. Daarbij reageren de lampen verschillend op het geluid. Dit werkt het mooist als je alledrie de lampen uit het Hue-startpakket in één ruimte gebruikt. MagicHue is sinds kort ook aangepast voor de iPad en heeft eigenlijk meerdere toepassingsmogelijkheden. Je kunt het gebruiken voor een romantisch etentje of voor een feestje thuis.

MagicHue heeft een aantal handige functie: het kan met meerdere bridges omgaan, heeft een knop om alle lampen snel uit te schakelen en je kunt auto-lock uitschakelen om te zorgen dat de app actief blijft. Elke lamp is vanuit MagicHue apart te bedienen. Kies je voor de disco-functie, dan beginnen de lampen meteen te knipperen op de maat van de muziek of andere omgevingsgeluiden. Je kunt de lampen ook laten reageren op stemmen, bijvoorbeeld als je een gesprek voert of naar de tv kijkt. Maar dat kan ook een onrustig effect geven.

magichue-1   magichue-2

De discolampen zijn helemaal naar wens instelbaar: je kiest de helderheid en verzadiging, de kleuren die je het liefst ziet en de positie in de kleurkeuzes. Reageren de lampen te heftig op de muziek, dan kun je ook de gevoeligheid van de microfoon iets lager afstellen of de snelheid in het algemeen wat lager zetten. Er zitten 6 voorgedefinieerde lichtinstellingen in de app en je kunt er zelf ook nog eentje definiëren.

Downloaden: MagicHue (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

12 reacties

 • Mike van Hoenselaar
  1 year

  Net geprobeerd. Werkt lekker hier. Reageert snel en heeft veel opties.

  Antwoord Quote

 • knapie
  1 year

  Voor de liefhebbers: Was gisteren in de store in Amsterdam, daar was een schap goed gevuld met starterspakketten. Helaas nog geen lossen lampen…

  Antwoord Quote

 • Marcooo
  1 year

  Misschien ben ik wel te oud, maar ik zou gek worden van al die wisselende kleuren. :-)
  Ziet er verder wel fraai uit qua mogelijkheden.

  Antwoord Quote

 • RJ
  1 year

  Weet iemand of er ook Hue lampen uitkomen met een kleine fitting?

  Antwoord Quote

 • Rop
  1 year

  Ik vind ze best wel duur, die lampen dan. Is er geen goedkoper Chinees alternatief wat net zo goed werkt?

  Antwoord Quote

 • Rik
  1 year

  @RJ: Deze komen later dit jaar beschikbaar.

  Antwoord Quote

 • Mike B
  1 year

  Beste Hue app tot nu toe, werkt prima! Ben benieuwd naar de volgende apps die beschikbaar komen….

  Antwoord Quote

 • EOTB
  1 year

  Heeft dergelijk intensief gebruik (waaronder stroboscoop effect) een negatieve impact op de levensduur van de lampen? Is Hue hier tegen bestand?

  Antwoord Quote

 • Marco
  1 year

  Ivm de skechte verkrijgbaarheid ben ik maar uitgeweken naar deze en al werkt het niet zo mooi als de Philips, het licht is erg mooi voor een oem product en veel prijsvriendelijker. Alleen de app kan wat beter qua reactievermogen.

  Antwoord Quote

 • rob
  1 year

  @EOTB: nee. Het heeft geen invloed op de levensduur van de lampen. Vroeg ik me eerst ook af, maar blijkbaar kan LeD hier goed mee om gaan. Zelfs Philips stimuleert het gebruik van zulke apps, en geeft ook nog zelf aan dat de lampen dit gewoon aan kunnen.

  Zelf ook vooralsnog geen problemen mee gehad.

  Antwoord Quote

 • EOTB
  1 year

  @rob: Bedankt!

  Antwoord Quote

 • RJ
  1 year

  @Rik: Dank je Rik!

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.