London Bus, derde augmented reality iPhone-applicatie goedgekeurd

·

London Bus Augmented Reality iPhoneNa Metro Paris Subway heeft Presselite het wederom voor elkaar gekregen om een augmented reality-applicatie in de App Store geaccepteerd te krijgen. Het is een applicatie waarmee de dichtstbijzijnde busstations gevonden kunnen worden op basis van je GPS-locatie, een soortgelijke functie zoals dat bij Metro Paris Subway gebeurt. Deze busstations zijn te zien via augmented reality-technieken. Het mooie aan de applicatie is dat de database met POI’s, de belangrijke plaatsen in London, waar de applicatie nadrukkelijk gebruik van maakt, makkelijk bijgewerkt kunnen worden via aankopen in de iPhone-applicatie zelf, zodat je altijd de meest actuele gegevens bij de hand hebt.

Via in-app aankopen kan London Tube aangeschaft worden. Hiermee zijn ook alle metro’s van London en een routeplanner beschikbaar. London Bus werkt op dit moment alleen op een iPhone 3GS; dit heeft te maken met de vereiste van een kompas-functionaliteit.

Nu het acceptatieproces van Apple soepeler verloopt voor iPhone-applicaties met augmented reality kun je op iPhoneclub regelmatig een artikel verwachten dat augmented reality-gerelateerd is. Wij wachten in spanning af.

Downloaden: London Bus

Bron: Anne Jan, RWW

door Mike van Hoenselaar

Mike van Hoenselaar (1983) is afgestudeerd voor
Kantoorautomatisering (2004) en ICT Media Design (2008) (beide cum laude). Hij heeft sinds 2009 een eigen onderneming Online Boswachters waar hij het volledige traject van een project onder zijn hoede heeft. Hij optimaliseert websites en zorgt ervoor dat zijn klanten online succesvol kunnen zijn.

Mike heeft ook een ziekte. Hij leidt aan pseudo-attention deficit disorder oftewel informatieverslaving. Vierentwintig uur per dag is hij op zoek naar nieuw iPhone-nieuws voor jou. Voor iPhoneclub heeft hij zich tot eind 2011 voornamelijk bezig gehouden met het dagelijkse nieuws en +/- 400 artikelen geschreven.

13 reacties

 1. Moet je nagaan. Het is officieel nog niet eens mogelijk in de SDK en nu zijn er al 3 AR apps.

  Zometeen wordt het dus helemaal booming.

  Beantwoorden Quote

 2. door gserban

  Het werkt super maar let op

  voor elke poi die je wilt gaan gebruiken moet extra betalen bovenop de 0,79 die deze app kost.

  Best schandalig vindt ik dat het niet all inclusief is.

  Dus wil je restaurants vinden moet je hiervoor eerst extra 0.79 betalen

  Wil je daarna bv starbucks vinden moet je ook weer 0,79 betalen voor de cofeeshops

  etc etc

  Dus al met al betaal je enkel voor ene kale app en als je alles wilt gaan gebruiken ben je tientallen euro’s meer kwijt.

  Best schandalig en wilde hier even anderen voor waarschuwen, ik had het gekocht omdat ik komende week in London zit en dacht wat leuk, NOT dus.

  Beantwoorden Quote

 3. door bjørn

  @Anne Jan Roeleveld:

  En dan heeft iedereen het uitgeprobeerd en is er gelijk op uitgekeken…

  Ja sorry, maar ik geloof hier totaal niet in. Het lijkt me alleen maar irritant. Een lijst is gewoon handiger en die kan ook gebasseerd zijn op de GPS locatie in combinatie met compas. Dan hoef je tenminste niet je telefoon op een onnatuurlijke manier voor je gezicht houden. Dus sta je ook niet zo voor ***. Naast het feit dat het ook prettiger werkt.

  Beantwoorden Quote

 4. door taco

  dat filmpje houdt niet over…
  wel toffe app

  Beantwoorden Quote

 5. door Dick

  Ik word niet erg veel wijzer van dat filmpje.

  Beantwoorden Quote

 6. door KenBA

  Is er eigenlijk hoop voor mensen met een 3G inzake augmented reality apps?

  Beantwoorden Quote

 7. door Ikke

  Op naar de eerste NL augmented app. Can’t wait :D

  Beantwoorden Quote

 8. door tjiels

  Of je er heel veel aan hebt is nog maar de vraag. Ik heb hier in London bijna nooit gps breik met mijn 3gs.

  Beantwoorden Quote

 9. door Gammel

  Origineel geplaatst door KenBAIs er eigenlijk hoop voor mensen met een 3G inzake augmented reality apps?

  @KenBA:

  nee.. er zit geen kompas in de 3G. Dat is nodig om de richting en de diepte te bepalen.

  Augmented reality is trouwens ooit bedoeld om voorwerpen e.d. echt te herkennen. Dus dat het bijvoorbeeld een museum herkent en daar info over laat zien, als het museum ingestort is, herkent ie dus ook niets en krijg je geen toegevoegde waarde op je scherm te zien.

  Beantwoorden Quote

 10. door Jonas

  Die gozer in dat filmpje bedekt met zn linkerduim de Ambient Light Sensor. Daarom is het beeld zo donker. Jammerjammer..

  Beantwoorden Quote

 11. door Meerlol

  De geloofwaardigheid van Apple t.a.v. het acceptatieproces is bij mij tot een absoluut nulpunt gedaald. Apps worden om de meest belachelijke redenen gereject, maar als je iets overduidelijk gebruikt wat helemaal geen onderdeel is van de SDK dan mag het wel. Volgens mij zijn ze gewoon bang voor gezichtsverlies t.o.v. Android waar AR wel kan (en uiteraard mag).

  Beantwoorden Quote

 12. door Ed

  Origineel geplaatst door Gammel
  ooit bedoeld om voorwerpen e.d. echt te herkennen. Dus dat het bijvoorbeeld een museum herkent en daar info over laat zien, als het museum ingestort is, herkent ie dus ook niets en krijg je geen toegevoegde waarde op je scherm te zien.

  Dat lijkt me in jouw voorbeeld juist erg fijn… Het heeft natuurlijk niet zoveel zin info over een ingestort museum te krijgen…

  Sorry, was een open deur ;-)

  Beantwoorden Quote

 13. door Ed

  Origineel geplaatst door bjørn
  @Anne Jan Roeleveld: En dan heeft iedereen het uitgeprobeerd en is er gelijk op uitgekeken…Ja sorry, maar ik geloof hier totaal niet in. Het lijkt me alleen maar irritant. Een lijst is gewoon handiger en die kan ook gebasseerd zijn op de GPS locatie in combinatie met compas. Dan hoef je tenminste niet je telefoon op een onnatuurlijke manier voor je gezicht houden. Dus sta je ook niet zo voor ***. Naast het feit dat het ook prettiger werkt.

  Speciaal voor jou is er nog een optie: niet gebruiken…

  Maar dat moet ik nog zien als het straks meer mainstream is.. Dan spreken we elkaar weer.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.