London Bus, derde augmented reality iPhone-applicatie goedgekeurd

(Laatst bijgewerkt: ) · Mike van Hoenselaar

London Bus Augmented Reality iPhoneNa Metro Paris Subway heeft Presselite het wederom voor elkaar gekregen om een augmented reality-applicatie in de App Store geaccepteerd te krijgen. Het is een applicatie waarmee de dichtstbijzijnde busstations gevonden kunnen worden op basis van je GPS-locatie, een soortgelijke functie zoals dat bij Metro Paris Subway gebeurt. Deze busstations zijn te zien via augmented reality-technieken. Het mooie aan de applicatie is dat de database met POI’s, de belangrijke plaatsen in London, waar de applicatie nadrukkelijk gebruik van maakt, makkelijk bijgewerkt kunnen worden via aankopen in de iPhone-applicatie zelf, zodat je altijd de meest actuele gegevens bij de hand hebt.

Via in-app aankopen kan London Tube aangeschaft worden. Hiermee zijn ook alle metro’s van London en een routeplanner beschikbaar. London Bus werkt op dit moment alleen op een iPhone 3GS; dit heeft te maken met de vereiste van een kompas-functionaliteit.

Nu het acceptatieproces van Apple soepeler verloopt voor iPhone-applicaties met augmented reality kun je op iPhoneclub regelmatig een artikel verwachten dat augmented reality-gerelateerd is. Wij wachten in spanning af.

Downloaden: London Bus

Bron: Anne Jan, RWW

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Mike van Hoenselaar (1983) is afgestudeerd voor
Kantoorautomatisering (2004) en ICT Media Design (2008) (beide cum laude). Hij heeft sinds 2009 een eigen onderneming Online Boswachters waar hij online strateeg en online marketeer is. Hij optimaliseert websites en zorgt ervoor dat zijn klanten online succesvol kunnen zijn. Een echte growth hacker. Sinds 2015 is hij actief met Escape Rooms Nederland waar je een compleet overzicht vindt van escape rooms in Nederland.

Mike heeft ook een ziekte. Hij leidt aan pseudo-attention deficit disorder oftewel informatieverslaving. Vierentwintig uur per dag is hij op zoek naar nieuw iPhone-nieuws voor jou. Voor iPhoneclub heeft hij zich tot eind 2011 voornamelijk bezig gehouden met het dagelijkse nieuws en +/- 400 artikelen geschreven.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.