Logitech brengt iPhone-applicatie Touch Mouse uit

· Gonny van der Zwaag

logitechMuizen- en toetsenbordenfabrikant Logitech heeft in de App Store voor de tweede keer een iPhone-applicatie uitgebracht. Touch Mouse maakt van je iPhone een draadloze trackpad met toetsenbord, al kun je je afvragen wat de lol ervan is om via het kleine schermpje van de iPhone tekst in te voeren. Het werkt via Wi-Fi, zowel op een Mac als op een Windows-pc.

Een mogelijke toepassing die ik me wel zou kunnen voorstellen, is wanneer je een Media Center-pc hebt en geen apart toetsenbordje wilt gebruiken om bepaalde instellingen te wijzigen. Touch Mouse is een multi-touch trackpad met twee of drie knoppen. Je kunt scrollen met twee vingers, net zoals je op de nieuwe Macbooks gewend bent.

logitech touch mouse

Op het scherm van de iPhone zie je meteen wat je aan het typen bent en je kunt het toetsenbord op elk moment weer verbergen. De iPhone-applicatie werkt echter alleen wanneer je ook de Touch Mouse Server-software hebt geïnstalleerd op je Mac (vanaf 10.4) of Windows (vanaf XP). Net als bij veel van dit soort toepassingen moeten computer en iPhone verbonden zijn met hetzelfde Wi-Fi-netwerk. Eigenlijk is het meest bijzondere van de applicatie dat ‘ie van Logitech is, want dergelijke applicaties zijn al bij bosjes in de App Store te vinden. Voor veel alternatieven moet echter worden betaald, zoals bij Air Mouse Pro (al heeft die wel meer mogelijkheden, zoal iTunes-controls en functietoetsen).

Touch Mouse is gemaakt door dochterbedrijf Ultimate Ears. Zij brachten eerder een applicatie voor de iPhone uit, waarmee je meer uit je Ultimate Ears-oordopjes kunt halen.

Downloaden: Logitech Touch Mouse (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.