LinkedIn lost agendaprobleem in iPhone-app op

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

linkedin calendarLinkedIn werd vandaag getroffen door twee behoorlijke problemen: de iPhone-app bleek ongevraagd allerlei agendagegevens naar de LinkedIn-servers te versturen en er bleken 6,5 miljoen wachtwoorden van gebruikers gelekt. LinkedIn had de hele dag nodig om zojuist te bevestigen dat de wachtwoorden inderdaad zijn gelekt. En het probleem van de iPhone-app is inmiddels ook opgelost met een tussentijdse update. In de App Store-omschrijving wordt eufemistisch gesproken over “improvements in calendar”.

Eigenlijk was die tussentijdse update in de ogen van LinkedIn helemaal niet nodig. Er was immers sprake van een opt-in systeem en wie zijn agenda wilde delen moest de extra ‘features’ maar op de koop toe nemen.

De LinkedIn-app kan sinds kort afspraken uit je agenda tonen. Best handig, want de app toont ook meteen met wie je een afspraak hebt en toont een snelkoppeling naar de LinkedIn-pagina van je gesprekspartner. Zo kun je voorafgaand aan de afspraak even snel kijken wat iemand in een ver verleden heeft gedaan. De app stuurde echter ook allerlei details uit je agenda mee: wachtwoorden en inbelnummers van teleconferentiesessies, meetingnotities, tijdstippen en andere informatie die nuttig zijn voor de gebruiker, maar waar LinkedIn niets mee te maken heeft. Je kon wel kiezen voor opt-out, maar dan werkte het raadplegen van de agenda niet meer. Het probleem is nu dus opgelost. LinkedIn besteedde wel twee blogpostings aan de gelekte wachtwoorden, maar het privacyprobleem met de agenda werd afgedaan met “een paar artikelen in de pers die zich druk maken over hoe je gegevens worden gebruikt”.

Downloaden: LinkedIn

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Op 15 maart 2015 spreekt Gonny op SxSW over wearables.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!