Leer Garageband voor Mac in 30 dagen met gratis app

·

garageband 11Garageband op de Mac kan op het eerste gezicht nogal overdonderen. Er is zóveel mogelijk met deze desktopsoftware, dat je niet weet waar je moet beginnen. De app Learn GarageBand in 30 Days gaat je helpen. Deze tijdelijk gratis app (normaal €3,99) legt in 81 videolessen uit hoe je alle instrumenten en opties gebruikt. De Engelstalige lessen worden gegeven door audio-expert Joey Biagas en zijn in HD-kwaliteit.

garageband in 30 daysJe leert een muzieknummer maken zonder dat je kunt muziekmaken met de gitaar, piano, synthesizer en drums. Ook zitten er leuke extra lessen in, zoals een uitleg hoe je gratis ringtones maakt en hoe je kunt auto-tunen met je stem.

Met Garageband op de Mac kun je muziek maken, bewerken en opnemen. Deze cursus legt dat allemaal uit, inclusief het gebruik van externe hardware, het gebruik van loops en meer. Voor nieuwe gebruikers is er in de laatste update een quick tour toegevoegd. Let op dat deze app de desktopversie van Garageband bespreekt, niet de iPad-versie!

Downloaden: Learn GarageBand in 30 Days (tijdelijk gratis)
Benodigd: GarageBand voor Mac (€11,99)
Ook verkrijgbaar: Garageband voor iPad (€3,99)

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

8 reacties

 1. door Thom

  De app is ook voor op de iphone,, en ook deze is gratis,,

  Beantwoorden Quote

 2. door Ruben.cc

  30 Dagen? Misschien denk ik er te makkelijk over omdat ik al sinds de Atari ST met muzieksoftware rommel, maar 30 dagen is wel heel erg veel tijd om een relatief eenvoudig programma als GarageBand te leren toch? Vind het eigenlijk een beetje het “tegengestelde uiterste” van een of andere wazige cursus die claimt je in 9 lessen Logic Pro te kunnen leren, wat juist weer een ontzettend uitgebreid programma is.

  Maar wel leuk dat het nu tijdelijk gratis is, dan is het misschien wel eens de moeite waard het te bekijken, hoewel ik al heel lang geen GarageBand meer gebruikt heb. (Misschien denk ik er daarom ook wel te simpel over en is het tegenwoordig veel en veel ingewikkelder geworden.)

  Beantwoorden Quote

 3. door reizigers

  Nadat ik het gekocht had, ben ik er ook achter gekomen dat dit voor de desktop versie was. Waar is de Ipad versie? Die ben je wel nodig als je geen muzikant bent!

  Beantwoorden Quote

 4. door GJ

  Ruben wat een reactie op of je er wel of niet 30 dagen voor nodig hebt om te leren. Lekker belangrijk.

  Het is gewoon gratis en veel mensen zullen er wellicht wel iets aan hebben.
  Ik heb ‘m gedownload en een eerste blik is positief…..let op, het is wel een app voor de iPad die uitlegt hoe GarageBand werkt op een computer…..ik dacht dat het om de iPad GarageBand versie ging, maar dat komt wellicht door een verkeerder interpretatie van de titel :-)

  Beantwoorden Quote

 5. @reizigers: Ai, dat is vervelend. Gelukkig is de app gratis.
  Ik heb in de tekst van het artikel op 3 plekken aangegeven dat het om de desktopversie van Garageband gaat (“Garageband voor de Mac”, “Let op, alleen voor desktop” en “Vereist: Garageband voor Mac”) maar mensen die meteen beginnen te downloaden kunnen dat misschien over het hoofd hebben gezien.

  Beantwoorden Quote

 6. Ik heb nu de titel veranderd in ‘Garageband voor Mac’ (en de referentie naar iPad weggehaald, anders werd het te verwarrend). Nu maar hopen dat mensen niet denken dat het om een app voor de Mac gaat :)

  Beantwoorden Quote

 7. door Ruben.cc

  Origineel geplaatst door GJ
  Ruben wat een reactie op of je er wel of niet 30 dagen voor nodig hebt om te leren. Lekker belangrijk.

  Nou, “belangrijk” wil ik het niet noemen, maar door deze app lijkt het net alsof GarageBand een vreselijk moeilijk programma is met een flinke leercurve wat (naar mijn mening) niet zo is. Dat wilde ik alleen even belichten. :-)

  Beantwoorden Quote

 8. door Arjan

  De rest van de collectie (Mahalo) is ook gratis. Vooral de guitar Apps met Jen Trani zijn de moeite waard!

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.